lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pappa gör tråkiga saker

Poikani mielestä on valitettavaa, että joskus kotona täytyy tehdä töitä. Samaten esimerkiksi työnhaku, verokortin tilaaminen, laskujen maksu tai elatusavun laskeminen ovat tylsiä asioita.

Onneksi niitä tylsiä asioita ei lasten tarvitse tehdä. Sitä varten ovat vanhemmat olemassa. Poikani sanoin: pappa gör tråkiga saker. Sellaisia me vanhemmat olemme. Vanhemmat ovat määrittelyn mukaan aikuisia, ja aikuisten asiat ovat tylsiä asioita, ja aikuiset ovat sellaisia ihmisiä, jotka tekevät tylsiä asioita.

Ruotsin kielen sana tråkig on hyvä sana. Se kattaa sekä ikävän että tylsän. Molemmanlaisia asioita me aikuiset teemme.

Lapsilla on sikäli kivaa, että he paitsi välttyvät tylsien asioiden tekemiseltä, siis sellaisten aikuisten maailmaan kuuluvien tylsien. Tosin hampaat pitää joskus pestä, ja päiväkotiin täytyy mennä leikkimään.

Onneksi sentään aikuisille on varattu muitakin asioita. Kuten ymmärrys siitä, miksi niitä tylsiä asioita on pakko tehdä. Ymmärrämme myös, että jääkiekkoa pelataan siksi että voitettaisiin eikä esimerkiksi siksi, että peli olisi leikkiä. Onneksi sentään osaamme esimerkiksi nauttia viinistä, kirjallisuudesta ja seksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti