maanantai 17. maaliskuuta 2014

Mitä vikaa on hyvätuloisissa?

Kunnat kilpailevat hyvätuloisista - jotka naamioidaan hyväksyttävämmiksi "huippuosaajiksi" - tunnetuin seurauksin, joista kaikkein tunnetuin on se, että kun hyvätuloisilla on varaa maksaa asumisestaan pyydettyä hintaa, asuntojen hintataso ei ainakaan laske.

Toinen "ongelma" hyvätuloisissa on se, että heidän takiaan ainakaan ei kannata ylläpitää julkisia palveluita kilpailukykyisenä vaihtoehtona, koska heillä on varaa käyttää yksityisiä palveluita. Tällöin pienempituloisten palvelut kuihtuvat, vaikka kuinka tätä asukkaiden kilpailuttamista perusteltaisiinkin sillä, että hyvätuloisten kunnan kassaan maksamilla veroilla niitä julkisia palveluita pyöritetään.

Kun pyöritettäisiinkin. Pikemminkin hyvätuloisia käytetään keppihevosena sille, että palvelut jätetään markkinoiden armoille. Ensin kilpailutetaan asukkaat, jolloin vain valikoidulla kansanosalla on varaa asua kyseisessä kaupungissa. Sitten kilpailutetaan palvelut, jolloin tulee lopullisesti varmistetuksi se, että muilla ei sinne ole mitään asiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti