tiistai 18. maaliskuuta 2014

Mitä Irja Askola oikein sanoi?

"Hänellä on oikeus omaan vakaumukseensa. Mutta ei Päivi Räsänen ole meidän kirkon ääni, jonka me olisimme valinneet", Helsingin piispa Askola sanoi, puolustaessaan sukupuolineutraalia avioliittolakia Hesarissa. 

Tästä Räsäsen puoluetoveri, poliittinen sihteeri Markus Kalmi otti herneet nenäänsä, kirjoittaen tänään Hesarin yleisönosastolla, ettei piispa saisi arvostella hänen puoluettaan. Kalmin mielestä hänen puolueensa on joutunut Askolan hampaisiin aivan eri tavoin kuin muut puolueet.

Piispa Askola on aivan oikeassa. Ei liene seurakuntademokratiankaan mukaista, että kirkon edustajat valittaisiin jossakin muussa elimessä. Kuten poliittisessa puolueessa. Askola ei sanonut Kalmin puolueen olevan hihhuleita.

Jätän minäkin tämän ilon joillekin muille, mutten myöskään suostu käyttämään heistä heidän uutta nimeään, jolla he väärinpaikantavat itsensä. Suomessa on jo kristillisdemokraattinen puolue, se on Kokoomus. Kalmin ja Räsäsen puolue ei kuulu suureen eurooppalaiseen konservatiivipuolueiden koalitioon.

Kalmi mielestään voi siis ryhtyä kirkon siveyspoliisiksi tai ainakin sanomispoliisiksi, todentaen Askolan sanomiset oikeiksi. Ei poliittinen toimija voi huudattaa itseään kirkon ääneksi, ja jos näin tekee, toimii omavaltaisesti ja epädemokraattisesti. 

Piispa Irja Askolan haastattelun voi lukea klikkaamalla tämän bloggaukseni otsikkoa. Siitä voi tarkistaa, mitä hän todella sanoi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti