torstai 27. maaliskuuta 2014

Julkisen liikenteen löytötavaroiden kadottamo

Käväisin eilen iltapäivällä Pitäjänmäellä. Menin sinne viisysin bussilla, kiitos reittioppaan antaman käyttökelpoisen osviitan. Kun tulin palaveristani, jota ei ollut - se voisi olla oman bloginsa aihe - kaivoin taskustani pipoa, jota ei ollut.

No, onneksi oli kahdeksisen astetta lämmintä ainakin ihomittarini perusteella, joten ei pääni paleltunut. Muistin pitäneeni pipoa päässäni vielä bussipysäkillä menomatkalla, joten lähdin kävelemään takaperoisesti, en kuitenkaan takaperin sille bussipysäkille, jolla jäin pois.

Ei ollut siellä eikä ollut matkalla. Poissulkemismenetelmällä minun oli siis kohtuullisen loogista odottaa, että pipo olisi tipahtanut bussin penkille. Sitten vaan selvittämään, mistä sen saisi takaisin.

Ei ole ihan helppoa. Kun laitoin googleen "HSL löytötavarat", löysin linkin (se löytyy tämän bloggauksen otsikon alta), jossa lueteltiin firmakohtaisesti, minkä bussifirman busseihin jätetyt tavarat löytyisivät ja mistäkin, jos siis löytyisivät. Koska eihän minulla vapaan kilpailun edessä hoomoilaisena voinut olla mitään hölkästäkään siitä, mikä liikennöitsijä ajaa bussia numero 59 - sen verran tiedän, että HKL-niminen firma ei aja busseja, saati HSL - niin sen verran osaan, että avasin uuden netti-ikkunan, josta tarkistin muutamalla klikkauksella, mikä yhtiö ajaa viisysiä.

No, siellä luki että Pohjolan Kaupunkiliikenne. Ja sieltä löytötavaralinkistä kerrottiin, että Pohjolan Liikenteen bussien tavarat saa Kampista. Missään ei kerrottu, mistä saa niiden bussien tavarat, joiden edustamia firmoja ei oltu mainittu missään, eikä sitä, onko Pohjolan Kaupunkiliikenne sama kuin Pohjolan Liikenne.

On jotenkin roisia soittaa palvelunumeroon, hinta 1,97 euroa/minuutti vain saadakseen mahdollisesti tietää, että on soittanut väärään numeroon, vain siksi, etteivät ole laittaneet nettiin mainintaa siitä, missä Pohjolan Kaupunkiliikenteen tavarat ovat ja että onko Pohjolan Kaupunkiliikenne sama asia kuin pelkkä Pohjolan Liikenne.

Täytyi taas googlata. Laitettiin hakusanaksi Pohjolan Kaupunkiliikenne. Ensimmäiseksi hakutulokseksi tuli Pohjolan Kaupunkiliikenne - Pohjolan Liikenne.

Kyllä on tehty helpoksi käyttää joukkoliikennettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti