perjantai 30. lokakuuta 2015

Mitä ***a, Iltalehti

Eilisiä Iltalehden lööppi- ja etusivun otsikoita:
"Pohjoismaiden ministereiltä uusi linja: elintasopakolaiset esiin ja ulos."
"Imaami ehdottaa: useita suurmoskeijoita Suomeen. Ehkäisee musliminuorten radikalisoitumista."
 "Sisäministeri Orpo: Vastaanottokeskusten ympäristössä turvallisuusriski."
"Muslimit haluavat verotusoikeuden."

Olen jo aikaisemmin ollut huomaavinani, että kyseinen julkaisu on valinnut linjansa, ja se on irtonumeromyynti niille, jotka muuten lukevat MV:a. Tätä ei voi olla huomaamatta, lööpit tunkevat vastaan silmistä ja korvista, vaikken kyseistä kasettaa ostakaan, joten en valitettavasti voi laittaa sitä boikottiin.

Tänään sama linja jatkuu:

"Tekeekö Venäjä politiikkaa turvapaikanhakijoilla?"
"Suomalaistaustaisen perheen teinityttö vapautettiin Isisin kynsistä."

IL:n linja on sellainen, että jos mitään kohun väärtiä ei ole, se nostattaa itse sen kohun. IL lietsoo vihaa turvapaikanhakijoita kohtaan. Osaan kuvitella, miten hompanssit hihkuvat innoissaan näistä suurmoskeijoista, eikä tarvitse vain kuvitella, sillä onhan Facebookissa niitä vastustava ryhmäkin. Varmaan hakkaavat jo sormiaan kipeiksi oksentaessaan näppäimistöilleen. Toivottavasti se protestointi hyytykin sitten näppikselle. Verotusoikeudesta taas ei ole pitkä matka siihen, että joku keksii, että jos verotusoikeus, niin sitten myös oikeus, liukkaan pinnan Sharia-argumentti. Ja senhän pitäisi olla positiivista, että tyttö vapautettiin, mutta mitään uutista ei olisikaan, jos ei oltaisi mainittu Isisiä.

Kysymys "Tekeekö Venäjä politiikkaa turvapaikanhakijoilla?", osoittaa lopullisesti lehden linjan. Jos uutista ei ole, lehti esittää oman epäilynsä, luulonsa tai luulottelunsa. Ihan yhtä hyvin minä voisin ihmetellä, onko Kuu juustoa.

Kehotan siis boikotoimaan Iltalehteä. Minä olen hengessä mukana, mutta ei se muuta mitään, sillä en muutenkaan näitä lehtiä osta.

Iltasanomat ei ole aivan yhtä kauhea, vaikka kyllä hekin kirjoittavat:
"Viranomaiset huolissaan Venäjän rajan vuotamisesta. Uusi pakolaisaalto Idästä?"

Tämä on tätä POIKA SÖI ÄIDIN laittamat lihapullat -journalismia. Että kehtaakin kutsua itseään toimittajaksi, henkilö, joka työskentelee tällaisessa julkaisussa.


6 kommenttia:

 1. Nyt veti vihervassari peppunsa kipeäksi. Miltä tuntuu?

  VastaaPoista
 2. haahaa vitun pelle.. toivon että saat kuulaa kalloon tai että joku ählämi käyttäis edes aasinkorvikkeena

  VastaaPoista
 3. Oleko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi olla hylje?

  VastaaPoista
 4. Voi ihme, nytkö vasta sinä tämän iltapäivälehtien tavan toimia? Minä olen tiennyt tämän jo kymmeniä vuosia. Lehtien uutisten aihepiiri tosin vaihtelee sen mukaan mikä myy parhaiten, juttujen taso ei koskaan.

  VastaaPoista
 5. Nämähän ovat niin tyylipuhtaita kaupallisia tuotteita kuin voi olla. (Ts. jostain journalismista on turha puhua.) Nyt vain Alma Median parissa on vedetty johtopäätös, että tuo myy. Silloin ei muulla on väliä ja "toimittajat" kyllä kirjoittavat mitä pyydetään. Huoh.

  VastaaPoista
 6. Perukangas: "IL:n linja on sellainen, että jos mitään kohun väärtiä ei ole, se nostattaa itse sen kohun. IL lietsoo vihaa turvapaikanhakijoita kohtaan."

  Ei, vaan vihaa TP-hakijoita kohtaan nostaa se, jos asioista ei kirjoiteta kuten ne ovat. Nyt IL on oikealla linjalla. Ei ihmiset pysty mediaa kohtaan vihaansa näyttämään, kun ne eivät uutisoi totuutta, joten silloin viha voi kohdistua vaikka turvapaikanhakijoihin. Jonnekin sen vihan on jokatapauksessa kohdistuttava, ihmisten sisälle se ei jää.

  Ainakin minun inhoani TP-hakijoita kohtaan vähentää se, jos joku muu tuomitsee ja tuo näytille heidän tekosiaan. Silloin he saavat mielestäni paheksunnan, joka kuuluu saada. Eniten jää hatuttamaan tilanne, jossa paheksuntaa ei tule viralliselta taholta kaikkien tiedettäväksi. Eli tilanne, jossa asioita salataan. Kun IS tai IL tuo rikokset tietoon, niin sillon minun itse ei tarvitse vihata.

  Näin helppoa se on, mutta suvaitsevaisille tämä ei kelpaa, vaan TP-hakijat on laitettava pumpuliin.

  VastaaPoista