perjantai 25. huhtikuuta 2014

Persujen pefletti pakkoruotsista

Perussuomalaisten toisesta kotimaisesta kielestä Vapaa kielivalinta ry:n Ilmari Rostilalla haamukirjoituttaman pamfletin mukaan ruotsinkieliset oppivat suomenkielisiä helpommin vieraita kieliä. Tämän vuoksi pakkoruotsi pitäisi siis poistaa, ettei kukaan täällä oppisi yhtään mitään niin ettei vahingossakaan tarvitsisi alistua kansainväliselle kanssakäymiselle, opiskella korkeakoulussa tai ymmärtää, mitä Jacques Brel lauloi. Tästä eteenpäin kaikkien on puhuttava yhdyssanavirheitä vilisevän suomen lisäksi vain tankeroenglantia, korkeintaan. Kansainvälinen kauppa tulee tästlähtien korvata luontaistaloudella, kädestä suuhun.

Pamfletin mukaan ruotsin opiskelu on lapsille ja nuorille vastenmielistä, ja tämä kokemus pitää ottaa vakavasti. Totta kai se on vastenmielistä, jos kaverit niin sanovat. Se, että jokin asia koetaan yleisessä asenneilmapiirissä vastenmieliseksi, on itseään toteuttava ennuste.

Ruotsin opiskelu ei ole ehkä cool. Miten siitä sitten saataisiin cool?

Pyydän kaikilta anteeksi, että käytössäni ei ole ollut alkuperäislähdettä. Eivät ole perussuomalaiset sitä jakaneet, joten eivät sitten ansaitse tämän lähdekriittisempää kohtelua.


2 kommenttia:

  1. Taidat olla vähän yksinkertainen kaveri. Eiköhän se ole selvää, että kielten opiskelun pakollisuus säilyy. Ainoastaan poistuu pakkovalinta, että on pakko valita ruotsi, jota puhuu 5% kansasta.

    VastaaPoista
  2. Taidat olla vähän lukutaidoton kaveri, sillä et huomannut, että sanoin, että ruotsin pakollisuus aiotaan kieltää, koska muutoin suomenkieliset jäävät ruotsinkielisiä huonompaan asempaan. Tämä väite on esitetty siitä huolimatta, että ruotsinkielisten on suomenkielisiä helpompi oppia muitakin kieliä. Loogista? Ei minustakaan. Ei ihme, ettet sinäkään ymmärtänyt.

    VastaaPoista