tiistai 1. huhtikuuta 2014

Helsingin kaupunginhallitus haluaa nostaa asuntojen hintoja

Kaupunginhallitus torppaa Meri-Rastilaan suunnitellusta, metsään rakennettavasta alueesta - aiheesta minäkin olen kirjoittanut marraskuussa pariin otteeseen - tehdyt kaavavalitukset, mm. toteamalla, että "Aluetta ei koeta houkuttelevaksi. Tämä näkyy vanhojen omistusasuntojen alhaisena hintatasona ja vähäisinä kauppamäärinä. Kaksioiden keskimyyntihinta on vuonna 2011 ollut Meri­-Rastilan tiellä 2750 euroa/m², kun ATT:n uudistuotanto maksaa Vuosaaressa 3750 euroa/m²."

Tämä todistaa, että kaupunginhallituksen tavoitteisiin ei kuulu asuntojen hintatason kohtuullistaminen. Nouskoon hintataso heidän mielestään kaikessa rauhassa. Tai ei siis rauhassa, tämähän on tuottamuksellinen interventio nostaa hintatasoa kokonaisella alueella. 


Kaupunginhallituksen vastauksella on yleisempääkin relevanssia. Kun yksi valitus hylättiin sillä perusteella, että valituksen jättäjä ei ollut helsinkiläinen, tuo maantieteellisesti kapea osallisuustulkinta mahdollistaa vaikutusyrityksien vähättelemisen nimbyilynä, koska muuhun ei vallitseva kaupunkisuunnittelukäytäntö anna mahdollisuutta. Onhan ihminen osallinen muuallakin kuin asuinympäristössään: esimerkiksi Helsinkiin tulee päivittäin varmaankin kymmeniä tuhansia töihin, jotka viettävät viitenä päivänä viikossa enemmän aikaa työssäkäyntipaikkakunnallaan kuin kotipaikallaan. Nukkumista ei lasketa, eikä Helsingissä olekaan varaa nukkua, kiitos Kaupunginhallituksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti