maanantai 4. marraskuuta 2013

Avasin uuden blogin

Avasin uuden blogin, koska alkuperäinen sähköpostiosoitteeni, jolla blogia päivitin, on lakkautettu, melkein viisi vuotta sen jälkeen kun entinen puolisoni lopetti palvelumaksun operaattorille. Se ei enää ollut tarpeen, koska Helsinki Televisiota ei voi katsoa Oslossa. Kiitos Welho 2007-2013. Käytin ilmaiseksi palveluanne lähes 1500 euron edestä, sitä ei kai voi jälkikäteen periä?

Muutenkin olin jo pitkään miettinyt suhdettani sosiaaliseen mediaan. Jos olisin käyttänyt esimerkiksi väitöskirjaan kaiken sen ajan, jonka olen käyttänyt blogeihin ja Facebookiin, se olisi jo aikapäivää valmis. Aina sosiaalinen media ei tuota edes hyvää mieltä, ja ei nyt kerta kaikkiaan kannata antaa sosiaalisen median pilata omaa koti-ilmastoaan tai mielialaansa.

Oma elämäni menee erilaisten enemmän tai vähemmän turhien ajankulujen noin seitsemän vuoden sykleissä. Jos edelliset seitsemän vuotta sosiaalinen media on ollut My favourite waste of time, sitä edeltävät seitsemän vuotta se oli Pro Evolution Soccer -peli.

Ehdin kirjoittamaan blogiini kuuden ja puolen vuoden aikana 1175 tekstiä; tämän lisäksi tulevat vielä muut blogit, kuten runoblogini, tutkimusblogini, erilaiset kaupunkimetsäblogit ja Keskuspuisto-blogi. Kiitän tähänastisia lukijoitani, ja toivon mahdollisimman monien löytävän tiensä tännekin. Sen kuitenkin ratkaisee sisältö.

Sain joskus arvostelua blogini vaikealukuisuudesta, se kun ei pyrkinyt palvelemaan selkeästi mitään yhtä, tiettyä tarkoitusta. Se oli itseilmaisun mutta myös vaikuttamisen kanava. Se oli poliittinen blogi, urheilublogi, musiikkiblogi, isyysblogi, metsäblogi, sosiaaliturvablogi, kaikkea näitä ja kaikkea, mitä mieleen juolahti, yhdessä ja erikseen.

En tule nytkään parantamaan tapojani, sillä blogini on minun, ja olen sen diktaattori. Jatkossakin blogini kertoo aiheista, jotka minua kiinnostavat, ärsyttävät, liikuttavat ja joihin haluan vaikuttaa, joita ihmettelen tai joskus tyydyn vain toteamaankin. En kuitenkaan enää erehdy luulemaan, että se olisi elämäntyöni. Elämäntyöni on elämä itse.

Entinen blogini tulee jatkossa löytymään linkkilistani ylimpää. Sieltä tekstejä voi lukea joko asiasanahauilla, vuosien ja kuukausien mukaan arkistoituina ja lisäksi suosituimpiin teksteihin on omat linkkinsä. Suosittelen asiasanahakua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti