perjantai 8. marraskuuta 2013

Jos ei 3000 palkalla kannata käydä töissä...

... toisella paikkakunnalla, niin nyyh. Yleisradion jutussa 3000 tienaava, toisella paikkakunnalla asuva sinkku valitti kun 3000 tuloista palaa työmatkakuluihin ja 600 euron vuokraan noin tonni kuussa. Uskoakseni hänelle jää verojen jälkeen käteen noin tonni, vaikka veikkaan kyllä, etteivät hänen menoeränsä asumiseen ja työmatkakuluihin pysähdy...

Minä olen sen verran sosialisti, että olisihan se kivaa, jos asuminen olisi vaikka ilmaista. Minun nippa nappa 2000 tuloistani jää työmatkakulujen ja asumisen, Visa-lyhennyksen, sanomalehden, sähkölaskun ja elatusavun - kaikki ovat muuten pakollisia kuluja, eli niitä ei voi välttää paitsi ehkä sanomalehti - jälkeen käteen noin kuusisataa. Se on sentään pikkuisen enemmän kuin toimeentulotuki, niin että en kyseenalaista sitä, etteikö työnteko kannata. Kustannanhan sillä asumiseni, elätän itseni ja osallistun lapseni elättämiseen ja kotitalouteni pystyssä pitämiseen, mutta selvästi vähemmän minulle jää käteen kuin tällä työnsä takia sukkuloivalla sinkulla.

Niin että ymmärrän tätä poloista, mutta en ymmärrä. Ylen jutun tästä väärinymmärretystä sinkusta, joka väittää että yhteiskunta suosii lapsiperheitä, voi lukea klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa.

Tätä kirjoitusta ei voi käyttää argumenttina korkeaa tuloverotusta vastaan. Maksan veroja mielelläni, vaikka Veronmaksajien keskusliitto muuta väittäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti