perjantai 8. marraskuuta 2013

Maahanmuutto ei lisää väkivaltarikollisuutta

Toisin kuin kaikenlaiset hommelifoorumit väittävät, maahanmuutto ei lisää rikollisuutta, ei edes ei-läntinen, ei edes korreloi väkivaltarikollisuuden kanssa. Tämän osoituksena tarkastelkaamme norjalaisia tilastoja. Norjassahan on Suomea tuntuvasti suurempi osuus maahanmuuttajia, joten Norja on siksi edustava todistuskappale viemään pohjan ns. mamu-kriitikoiden riehakoinnilta.

Kun Norjassa maahanmuuttajiksi luokitellaan 13,1 % maassa asuvasta väestöstä, Suomessa ulkomaan kansalaisia ja muualla kuin Suomessa syntyneitä asuu 7,2 % maassa asuvasta väestöstä. Norjassa poliisille ilmoitettujen rikosten määrä on ollut tasaisessa, joskin loivassa laskussa 10 vuoden seurantajakson 1999-2009 aikana, kun vertailun vuoksi, lähes vastaavana ajanjaksona 2001-2010 ei-länsimaisten maahanmuuttajien prosenttiosuus on kasvanut Norjassa 3,4:sta 5,9:ään prosenttiyksikköön, eli noin kolmella neljänneksellä.

Totta puhuen poliisille ilmoitetun väkivaltarikollisuuden määrä on kasvanut. Kun rinnastetaan vuosien 2001-2009 vertailujaksolla väkivaltarikollisuuden määrää ja ei-länsimaisten maahanmuuttajien osuutta Norjassa asuvista, niin havaitaan, että väkivaltarikollisuus nousi noin 24 000:sta noin 26 000:een, eli noin 8% kun taas vastaavalla ajanjaksolla ei-länsimaisten maahanmuuttajien osuus kasvoi Norjassa 74%. Yksinkertaisella laskuopilla, jos oletetaan, että maahanmuutto selittäisi väkivaltarikollisuuden, niin väkivaltarikollisuuden kasvun olisi pitänyt olla vähintäänkin 11-kertainen jotta voitaisiin epäillä tilastojen perusteella maahanmuuttajien syyllistyvän väkivaltarikollisuuteen edes saman verran kuin kantaväestön.

Seurantajaksolla 2000-2009 naisiin kohdistuvien henkirikosten määrä on ollut tasaisessa laskussa reilusta neljästäkymmenestä vuotuisesta uhrista vajaaseen kolmeenkymmeneen, joten huhut maahanmuuttajien suorittamasta naisiin kohdistuvasta väkivaltaisesta raiskausaallosta ovat vahvasti liioiteltuja.

Norjalaiset tilastot osoittavat siis, että ei-länsimainen maahanmuutto ei selitä rikollisuutta ja erityisen huonosti naisten fyysisen koskemattomuuden loukkauksia.

Ĺähteenä käytetyn Aftenpostenin jutun voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti