keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Näin älä käytä joukkoliikennettä

Mitä maksaa matkustaa Sörnäisistä Rööperiin? No, kuten Aki Kaurismäki hyvin tietää, ja kaikki Calamari Unionin nähneet tietävät, se voi maksaa hengen. Entä mitä sitten maksaa matkustaa Sörnäisistä Vantaalle?

No, ei hätää, mennään selvittämään asia HKL:n nettisivulta. No, sinne kun menee niin siellä lukee:

"HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta. Liikenteen suunnittelu- ja tilaajatoimintoja sekä matkustajaviestintää ja matkalippujen tarkastusta hoitaa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)".

No, sinne siis. Kyllä minä toki tiedän, että HKL ei ole enää entisensä, kiitos kunnallis- ja joukkoliikennepoliittisen perversioni, mutta tietäisikö sen vähän hapertunut paluumuuttaja, jolle joukkoliikennebrändi on yhtä kuin HKL? HSL:n sivulta "näin käytät joukkoliikennettä", ei ainakaan käy ilmi, miten käytetään joukkoliikennettä. Siellä esimerkiksi kerrotaan, että on olemassa vyöhykkeitä, muttei sitä, mitä näiden vyöhykkeiden ylittäminen maksaa, jottei vahingossakaan osaisi ladata matkakortilleen tarvittavaa summaa, todetakseen tämän toivottavasti vasta bussissa.

Jos olen tähän saakka ihmetellyt sitä, mikseivät autonomistajat tunnu tietävän, mitä autoilu kaikkine oheiskustannuksineen maksaa, ei se näemmä ole joukkoliikenteessäkään helppoa. Jos on tarkoitus houkutella autoista joukkoliikenteeseen, tällöin joukkoliikenteen käyttämisen pitäisi olla mahdollisimman helppoa. Ei se näin käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti