perjantai 6. joulukuuta 2013

Kuokkavierailla ei ole sijaa juhlapöydässä

Tänä vuonna Tampereelle siirretylle itsenäisyyspäiväjuhlapaikalle, Tampere-taloon yritti tänäkin vuonna tunkeutua lauma kuokkavieraita. Mielenosoittajia, joita on nähty Helsingissä nyt remontoitavan presidentinlinnan ympärillä jo varmaankin 90-luvulta, ja näin pitkän ajan kuluessa ei ole käynyt heidän missionsa oikein selväksi.

En nimittäin ymmärrä, mitä ja keitä vastaan tässä oikein osoitetaan mieltä. Linnaan kutsuttuja pienyrittäjiäkö, jotka eivät kuulu niihin 20 perheeseen, joista laulettiin 60-luvulla? Maahanmuuttajajärjestön edustajiako vastaan? Paikallisia kyläaktiiveja kenties? Entä sotaveteraaneja? Käsityöläisiä? Hekö ovat syypäitä? Mihin? Itsenäisyyteenkö? Onko itsenäisyydessä jotain vikaa?

Jos mielenosoittajilla on joku kohde, kuka? Ja mikä on sanoma? Nyt kun se on jäänyt epäselväksi vaikka ovat hölisseet jo toistakymmentä vuotta, niin nämä möykkääjät onnistuvat ainoastaan häiritsemään juhlia ja juhlijoita, joista useimmille kyseessä on yksi vuoden kohokohdista. Hyvät bileet, ja joillekin itsenäinen Suomikin merkitsee todella paljon.

Mielenosoittajat hyökkäävät itseään vastaan. Kun heillä ei ole mitään sanomaa, niin heidät on helppo leimata silkaksi mölyapinajoukoksi, mitä he ovatkin. Joidenkin mielestä nyt saatiin todistus vihervasemmistoterrorista, toisille taas nämä käyvät postisänmaallisista kansainvälisyys- ja EU-kriitikoista. Samoja apinoita molemmilla puolilla, leimaajina ja leimattavina.

Mielenosoittajat tuovat mieleeni ääriateistit, jotka haluavat kieltää muiltakin pyhäinkuvat kun itse ne kiistävät, eivätkä suostu ymmärtämään, että tabua loukatessa loukataan myös niihin uskojia. En tiedä, ovatko kyseessä samat ihmiset, mutta ajatustapa on analoginen. 

En pidä itseäni ääri-isänmaallisena ihmisenä, mutta mielenosoittajien toiminta on mautonta, ajattelematonta ja ilkeää. Hävetkööt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti