keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Perussuomalaiset eivät palkkaisi naisia


Tämänaamuisessa Hesarissa Perussuomalaisten ryhmänjohtajan paikalta ainakin omasta mielestään savustetun Pirkko-Ruohonen Lernerin mukaan syy savustamiseen saattoi olla se, että hän on hankalan naisen maineessa.
"Kun tekee asioita, jotka kokee oikeiksi, helposti saa hankalan naisen maineen."
HS: "Osa maineesta on tullut siitä, että tällä vaalikaudella hänellä on ollut jo viisi eri avustajaa. Miksi ihmissuhteet eivät toimi?"
Yksi on jäänyt äitiyslomalle, toinen saanut parempipalkkaisen työpaikan, Ruohonen-Lerner kertoo.
"Kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia. Viisain olisin ollut kun olisin ottanut vuonna 2007 nuoren miehen avustajaksi, ei olisi tullut äitiysloman sijaisia ja sijaisen sijaisia."
Olisi mielenkiintoista kuulla Timo Soinin käsitys naisten palkkaamisesta. Entä mitä ajattelee uusi ryhmänjohtaja Jari Lindström. Palkkaavatko Perussuomalaiset mieluiten siis miehiä? Onko uusien veronmaksajien tekeminen ei-toivottavaa, ja pitäisikö lapsenteon riskit jakaa tasaisemmin miesten ja naisten kesken?
Luottamuspulaakin on ollut. "Avustajan ja edustajan suhde on hankala, koska se edellyttää sataprosenttista luottamusta, muuten ei voi tehdä työtä."
No, tässä jää jäljelle vielä kolme muuta syytä vaihtaa työpaikkaa kuin ne, jotka Ruohonen-Lerner mainitsi. Avustajan ja edustajan suhde on tosiaankin hankala, koska se edellyttää sataprosenttista luottamusta. Sataprosenttiseen luottamukseen tarvitaan kaksi osapuolta, vaikka työnantaja ei sitten olisikaan niin kovin erityisen hankala.

Ei voi olla kovin kiitollinen työ olla kantamassa kansanedustajalle esitepöytää sellaiseen tilaisuuteen, johon kansanedustaja ei koskaan ole nähnyt tarpeelliseksi ilmoittautua kyseisen tilaisuuden järjestäjälle vaan hän on luullut, että kyseiseen tilaisuuteen ilmoittaudutaan lehti-ilmoituksella. 

Ruohonen-Lernerin lausunto todistaa kansanedustajan avustajan olevan kaikkea muuta kuin tavallinen työ. Ei se ainakaan helpommaksi siitä tule, olla työnantajan oletuksille alttiina, jos tämä arvelee kaikenlaista työntekijänsä perhe-elämästä, mikä muuten on kiellettyä. Työnantajahan ei saa työhaastattelussa arvella ääneen hakijan luulotellusta, oletetusta tai edes mahdollisesta perheytymisestä yhtään mitään.

Ehkä perussuomalaisen kansanedustajan kannattaisi palkata homoseksuaali avustaja, he kun yleensä lisääntyvät heteroseksuaaleja enemmän. Kaikkein varminta olisikin palkata steriloitu homo.

Ruohonen-Lernerin lausunto paljastaa, että naisten päällä työelämässä edelleenkin on lasikatto. Kannattaako naisten itsensä sitä sinne laittaa? Kun perussuomalaiset tapaavat olla niin huolissaan islaminuskoon sisäänrakennetuista, heidän oletuksensa mukaan naisia sortavista kulttuurisista käytännöistä, jotka ovat niin sisäistettyjä, että naisparat itse pitävät niitä yllä, kehottaisin katsomaan peiliin. Niin että kyllä se naisten alistaminen on niin sisäistettyä, että onnistuu se kotoperäisestikin, ainakin Perussuomalaisilta. 

Ruohonen-Lernerin haastattelun voi lukea klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti