perjantai 21. helmikuuta 2014

Miksi sukupuolineutraaliin avioliittoon kannattaisi myöntyä?

Olen oppinut kokemuksen kautta ymmärtämään, että kannattaa antaa silloin periksi, jos ymmärtää kiisteltävän asian olevan toiselle tärkeämpi kuin itselle. Tämän takia olen myöntynyt siihen, että lapseni voidaan kastaa evankelisluterilaisen kirkon jäseneksi, vaikken itse uskokaan kirkkoon. Olen kuitenkin kulttuurinen kristitty, ja tunnustan, että monet kristilliset arvot ovat oikein kannatettavia ja että evankelisluterilainen kirkko tekee paljon hyvääkin.

Sitä samaa suosittelisin nyt sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajille. Periksiantaminen on usein viisautta, itse asiassa useimmiten.

Toinen syy, miksi kannattaisi antaa periksi, liittyy vastustajien itsensä antamaan argumenttiin: jos he nyt ovat niin kovasti saaneet tarpeekseen ja ahdistuneita siitä, että homosaatiota puskee joka tuutista, niin ei puskisi enää, jos tämä laki saataisiin nyt onnelliseen päätökseen. Ei tarvitsisi enää ajaa asiaa koska se olisi ajettu. Voisivat nukkua herra Hakkaraisetkin sitten paremmin, ei tarvitsisi enää ajatella asiaa. Tiedän nimittäin kokemuksesta, että asiat, jotka kokee vaikeina ja ahdistavina, tunkevat uniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti