torstai 11. joulukuuta 2014

5 rituaalia, joilla lisäät energiaa työpäivääsi

Erilaiset työajanhallinnan niksipirkat eivät oikein sovellu minulle. Tässä taas yksi Oikotien sivulta löytynyt, jota on pakko kommentoida. Vinkit kursiivilla, kommentit leipätekstinä.

Aloita aamu 7 minuutin harjoituksella
Mikäli aikasi on kortilla tai aamulenkki pimeydessä ei muuten vaan innosta, kokeile muodikasta 7 minuutin harjoitusta. Harjoittelun teho perustuu useita lihasryhmiä kuormittavien liikkeiden yhdistämiseen. Pirteällä harjoituksella karistat unenrippeet silmistäsi ja siirryt vauhdikkaammin uuteen päivään.

Niin teenkin, lähes joka päivä. Tämän lisäksi juoksen vaunulenkin kolme tai neljä kertaa viikossa, ja kävelen aika ajoin osan työmatkoistani, silloin kun keli sallii. Muutaman kerran vuodessa lisäksi pyöräilen työmatkani, mikä ei ole mikään lastenleikki, sillä matkaan kuluu 3 tuntia.

Tee aamiainen valmiiksi
Tekemällä aamiaissmoothien valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä säästät arvokasta aamuaikaa ja nautit piristäviä ja vastustuskykyä lisääviä vitamiineja ja antioksidantteja. Voit sekoittaa smoothieihin mitä tahansa vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Erityisen hyviä energianlähteitä ovat pinaatti, lehtisalaatti, mustikat, banaani ja avokado sekä erilaiset siemenet ja pähkinät.

Smoothie ei riitä minulle mihinkään, ja leivät eivät säily hyvänä jääkaapissa yön yli. Teenkeittimen sentään voisi ladata vedellä jo edellisenä iltana.

Aseta päivälle kolme tavoitetta
Listaa kolme asiaa, jotka haluat saada aikaiseksi seuraavan 12 tunnin aikana. Vaikka jokainen päivä ei olisikaan eeppinen menestys, rituaali auttaa sinua priorisoimaan tehtäviäsi ja hahmottamaan ajankäyttöäsi.

Jos minusta asia olisi kiinni, haluaisin saada keskittyä kulloiseenkin työtehtävääni, aina yhteen kerrallaan. Tämä ei kuitenkaan ole osastonsihteerin työssä mahdollista, kun puhelin soi, ovipuhelin soi tai joku tulee kysymään jotakin sellaista, jota en kuitenkaan tiedä, kuten vaikka ajokortittomalta sitä, missä on parkkipaikkoja. Jos minusta asia olisi kiinni, listaani kuuluisivat seuraavat kolme asiaa 1) seurustelua perheeni kanssa 2) liikuntaa 3) kannaltani myönteinen rekrytointipäätös.

Varaa kalenteristasi aikaa tärkeille tehtäville
Avaa kalenterisi ja mieti kauanko sinulla kuluu päivän tärkeimpien tehtävien hoitamiseen. Laske jokaiselle tehtävälle 30% ylimääräistä yllättävien sattumusten varalta. Näin sinun ei tarvitse juosta paikasta toiseen minuuttiaikataululla. Jos ovat pidempikestoisia, jaa ne osiin jolloin tehtäviä on helpompi hallita ja aikatauluttaa. Noudata aikatauluasi äläkä esimerkiksi tarkasta sähköpostejasi työskentelyn aikana.

Eipä tässä sitä vaaraa ole, että aika ei riittäisi. Kyse on ajanhallinnasta tai pikemminkin sen puutteesta kuin ajanpuutteesta, Jos jätän vastaamatta puhelimeen kesken lähetteenkäsittelyn tai sanelukirjoituksen, siitä tulee sanomista. Tiedän kun on jo tullut.

Tarkista tilanne lounaan jälkeen
15 minuutin pikapalaveri itsesi kanssa heti lounaan jälkeen auttaa sinua latautumaan loppupäivään. Mieti mitkä päivän tehtävistä olet jo hoitanut ja mitä vielä on tehtävänä. Kehu itseäsi hyvin hoidetuista asioista tai pohdi, mistä työtä hidastaneet häiriöt ovat johtuneet. Jos motivaatiosi on kateissa, mieti mitä kivaa voit tehdä sitten kun olet yliviivannut viimeisen tehtävän listaltasi.

No enkä mieti kun en taivas varjele tiedä, mitä sieltä vielä tulee. "Kivaa" tarkoittaa esimerkiksi kahvi-(tai tee)taukoa tai lähikauppaan reippailemista hakemaan suklaata tai muuta hyvää.

(lähde: Oikotie)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti