maanantai 1. helmikuuta 2016

Jeesuskin oli maahanmuuttaja

Vuonna nolla - myöhemmin tarkistettu, että syntymävuosi olikin jotakin 4-6 ennen ajanlaskun alkua - syntyi Juudean Betlehemissä poika, joka tuomittiin kuolemaan tekaistulla kansankiihotussyytteellä. Suurin osa tietääkin, kenestä puhun. Puhun Jeesus Nasaretilaisesta, joka tunnetaan kristillisen Jumalan poikana, joka lunastaakseen häneen uskovat ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, ja kristinopin mukaan nousi haudasta.

Jeesus ei perustanut jeesuslaisuutta, mutta moni on Hänen nimeensä vannonut. Myös he, jotka kuljettelivat viime viikolla Rajat kiinni -mielenosoituksessa sellaista ristiä, jolle Hänet ristiinnaulittiin, vaatiessaan maamme rajojen sulkemista.

Jeesus olisi saanut meiltä ehkä turvapaikkastatuksen, syytettiinhän häntä Rooman valtakunnan keikuttamisesta. Olisikin mielenkiintoista tietää, olisivatko he keppihevostelijat, jotka Hänen ristiään kantoivat, myöntäneet turvapaikan maastamme Jeesukselle, joka tahtoi antaa anteeksi heidänkin syntinsä, joista hänellä ei ollut aavistustakaan, ja jotka olivat vastoin hänen opetuksiaan: rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi. Köyhä kansankiihottaja Lähi-Idästä toivotettaisiin täältä kyllä paluupostilla sinne, missä pippuri kasvaa.

Jeesus ei ratsastanut keppihevosella, vaan aasilla. Vaikka aaseja nämäkin ovat, mikä ei ole oikeudenmukainen havainto eläintä kohtaan. 



2 kommenttia: