torstai 17. heinäkuuta 2014

Katainen, juu, mutta entäs ammattiurheilijat?

Komissaariksi siirtyvä Jyrki Katainen tulee lehtitietojen mukaan ansaitsemaan uudessa työssään 20 tuhatta ja rapiat kuussa. Tätä pitäisi kaiketi paheksua, sillä siksi tämä tieto on julkistettu.

Kuitenkin, suurten yritysten johtajille tuo palkka on kahviraha. Johtajille, jotka esimerkiksi saneeraavat Suomen talouselämän lippulaivasta tuhansia työpaikkoja Kiinaan. Tai ammattiurheilijoille; jääkiekon SM-liigasta löytyy useiden joukkueellisten verran pelaajia, jotka tuon ansaitsevat. Heidän tehtävänsä on läiskäistä pikkumustaa reppuun ennaltamääräämätön kerta vuodessa. Englantilaisjalkapallon toisellakin sarjatasolla tienataan pääsääntöisesti Kataista enemmän, puhumattakaan nyt jostakin Rooneysta, Messista tai Ronaldosta.

Tai puhumattakaan jostakin Räikkösistä tai Selänteistä. He ovat veropakolaisia, mutta heitä ihaillaan. Katainen sentään on koko eurooppalaisen talousalueen komissaari, ja siihen alueeseen kuuluu myös Suomi. Kataisen tulot ovat hädin tuskin prosenttiluokkaa verrattuna näihin glorifioituihin veropakolaisiin.

Niin että kertokaas vielä, miksi Kataisen tuloja pitäisi paheksua?

Ei tarvitse. Kiirehdin itse vastaamaan. Siksi, että hän on poliitikko, joskin entinen. Mitä hyvää sitten esimerkiksi Räikkönen on tehnyt suomalaisten työpaikkojen tai peruspalveluiden puolesta?

Ei mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti