perjantai 4. heinäkuuta 2014

Imettäminen ja reiluus

Aivan pienen lapsen kanssa vanhempien yöunet ovat koetuksella, ja sitä myötä myös jaksaminen. Onneksi naisilla sentään raskaushormoni osittain korvaa puuttuvan yöunen, ja iseillä liikunta ja ulkoileminen voi auttaa unohtamaan oman väsymyksensä. Toki jossakin vaiheessa jaksamisen kanssa taiteillaan rajoilla.

On ymmärrettävää, että äiti voi kokea sen epäreiluna, jos hänen pitää nousta valvomaan lapsen kanssa, joka ei välttämättä edes jaksa imeä, perheen toisen vanhemman kääntäessä kylkeä. Toki isä voi valita äidin kanssa valvomisen pitääkseen tälle seuraa ja jottei äidille tulisi ajatuksia epäreiluudesta, vaikkei yhden nukkuminen olekaan toiselta pois, eikä ketään auta se, että molemmat ovat uskonnollisesta kannastaan riippumatta nukkuneen rukouksia.

Näiltä ajatuksilta on joskus vaikea välttyä, jos perhe on valinnut imettämisen. Pulloruokinnassa perheen molemmat vanhemmat ovat samalla viivalla. Vaikka uudemman ajan lännenelokuvaklassikko Armottomissa ohjaaja Clint Eastwoodin esittämä päähenkilö voisikin todeta, että "Deserve's got nothing to do with it", eli ansaitsemisella ei ole mitään tekemistä lapsenruokinnan kanssa, niin pulloruokinnassa kysymys voidaan unohtaa. 

Aiemman kirjoitukseni - johon on koottu enemmän argumentteja - aiheesta voi lukea klikkaamalla tämän bloggauksen linkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti