tiistai 22. heinäkuuta 2014

Avoin palautteeni Yle Klassiselle

Nykyisessä työssäni ei ole suinkaan vähäteltävä plussapuoli se, että olen oppinut kuuntelemaan taas radiota melkein 20 vuoden tauon jälkeen. Koska tämä 20 vuoden radiohiljaisuus on pudottanut minut kärryiltä sen suhteen, miltä kanavalta tulee urheilua ja mistä musiikkia, kyselin kavereilta. Joku vinkkasi minulle Yle Klassista, jota voi kuunnella vain netissä. Siis sinne.

Olen nauttinut kanavan tarjonnasta täysin siemauksin, ja saanut sieltä myös ostoideoita. Cd-hyllyni täyttyy vaarallista vauhtia. Kanavassa on hyvänä puolena se, että sekä ennen että jälkeen kappaleiden siellä juonnetaan kappaleet, eli kerrotaan, mikä kappale kuultiin ja mikä kappale kuullaan ja ketkä esittävät/esittivät. Lisäksi kappaleet kuullaan kokonaisina. Ymmärtääkseni mitkään näistä eivät ole radionkuuntelijalle itsestäänselvyyksiä, vaikka ne mielestäni ovat musiikinkuuntelijan perusoikeuksia.

Radio olisi täydellinen, jos sen ohjelmatiedot voisi tarkistaa netistä. Se ei kuitenkaan oikein tahdo luonnistua. On arpapeliä, sattuvatko ohjelmatiedot sijaitsemaan samassa paikassa kuin edellisellä kerralla kun seuraavan kerran katsoo tarpeelliseksi tarkistaa, oliko esittäjänä Eugene Ormandy vaiko HvK.

Olen antanut asiasta lukuisia kertoja palautetta kanavan palautelinkistä, jättäen toimitukselle sähköpostiosoitteenkin. Puutteen ovat havainneet ne monet muutkin, jotka ovat tätä toimituspolitiikkaa kommentoineet kanavan chatissä, ilmeisesti spämmäykseksi asti, sillä enää kanavan toimitus ei vaivaudu kommentoimaan vastatakseen siihen, miksi jälleen kerran aina taas kanavan nettisivun asettelu on hävittänyt ohjelmatiedot. Enää eivät jaksa toistaa sitä että Yle on ne sekoittanut, eivätkä he toimituksessa voi asialle mitään.

No, kyllä voivat. Ainakin voisivat välittää palautteen sille Ylelle, jota muuten itsekin ovat osa. Edes väsyminen palautetulvaan ei oikeuta näin yliolkaista asennetta asiakaspalautteeseen. Yliolkaisuutta yhdistyneenä lammasmaisuuteen en hyväksy silloin kun ollaan minun kanssani tekemisissä.

Tarinan opetus? Nettisivu-uudistukset eivät saa olla itsetarkoitus, ja joskus on parempi jättää uudistamatta, jos käyttäjä juuri on ehtinyt oppimaan, mistä paikasta tieto on viimeksi löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti