maanantai 19. toukokuuta 2014

Miksi porvarit kurittavat naisia

Porvarillinen politiikka perustuu kotiin, uskontoon ja isänmaahan. Jos politiikan perustaa kotiin, uskontoon ja isänmaahan, tämä alistaa naisia kahdessa suhteessa kolmesta. Koti, koska kotiin vetoaminen merkitsee kodinhengetäroppia. Uskonto, koska kaikki tuntemani uskonnot alistavat naisen miehelle. Tai eivät ehkä uskonnot, mutta vanhoillisten uskonnoilla silaamat käytännöt. Isänmaa sen sijaan on miehille pahempi hiihtokenkä, sillä asevelvollisuus on naisille oikeus kun se miehille on velvollisuus.

Toinen syy, miksi porvarillinen politiikka kurittaa naisia, on porvareiden ideologinen julkisten palveluiden vastustus. Julkisen sektorin kurjistaminen kurittaa naisia, koska naiset ne tuottavat julkiset palvelut opettajina, kirjasto(täte)virkailijoina, lastentarhanopettajina, sairaanhoitajina, julkisen hallinnon sihteereinä. Lääkäreissä sentään on miehiä.

Jos politiikan vaikutuksille pitäisi tehdä suvaus eli sukupuolivaikutusten arviointi, niin ainakin edellämainituista syistä vasemmistolaisuus on tasa-arvoisinta ja porvarillisuus epätasa-arvoisinta. Vasemmistolaisuus myös korostaa mahdollisuuksien tasa-arvoa, kun taas porvarillisuus näkee kaukana edessä siintävän tasa-arvoisen lopputuloksen ihanteen. Niin kauan kun se on pelkkä ihanne, tarvitaan toimia mahdollisuuksien tasa-arvon edistämiseksi.

Jotkut tällaisista mahdollisuuksien tasa-arvoa edistävistä keinoista sisältävät sukupuolikiintiöitä, ja kaikki sukupuolikiintiöt parantavat naisten asemaa huonontamatta miesten asemaa, myös mieskiintiöt. Jos mieskiintiöillä saataisiin esimerkiksi lisää lastentarhanopettajia, tämä nostaisi ammattikunnan palkkoja, samaten isälle korvamerkitty vanhempainvapaa lisää pitkällä tähtäimellä työelämän tasa-arvoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti