maanantai 12. toukokuuta 2014

Yleiskaava ratkaisee Keskuspuiston kohtalon

Vuorovaikutussuunnittelija J-P Turuselta tiedusteltuani, missä Lääkärinkadun alueen suunnittelussa mennään, sen poistuttua Kaavoituskatsauksesta, eikä KSV:n sivuilta löytynyt mitään alueeseen tai alueen suunnittelusta vastanneeseen arkkitehti Janne Prokkolaan viittaavaa, Turunen kertoi, että alueen kohtalo ratkaistaan seuraavassa yleiskaavassa, jossa tarkastellaan myös Keskuspuiston rajoja. Mahdollista olisi tällöin kaavoittaa Lääkärinkadun varteen, jolloin Keskuspuiston rajat siirtyisivät idempään, ja samalla Turusen mukaan nyt kiisteltynä ollut 4 hehtaarin alue liitettäisiin Keskuspuistoon virallisesti, toisin sanoen kaupunki antaisi tässä aktivisteille periksi, ja myöntyisi siihen, että kiistanalainen alue liitettäisiin myös virallisesti Keskuspuistoon. Tämä päätetään Yleiskaavassa. Tavoite on, että Yleiskaava tulisi uuden valtuuston päätettäväksi vuoden 2016 aikana. 

Olen toiveikas. Lääkärinkadun varsi olisi huomattavasti pienempi paha kuin mennä metsään. Tosin tuolloin alueen idea muuttuisi kokonaan: kadun varteen ei saa millään kaupunkivilloja - sillä ne tarvitsivat omat pihat ollakseen villoja, eikä commons-tyyppisestä Keskuspuistosta voi tehdä yksityisiä pihoja - vaan niistä tulee väkisinkin tavanomaisia kerrostaloja. Ja tuossa suunnitelmassa tulisi ratkaista, mitä tehtäisiin alueen alle jäävälle Laakson sairaalan pysäköintialueelle, jota ei voi siirtää maan alle, kuten ei myöskään asuinalueen pysäköintialuetta, koska se on jo varattu väestönsuojalle. Yleiskaavatyön yhteydessä vielä pitää vaikuttaa valtuutettuihin, joten ihan kokonaan aktivismia ei vielä voi jättää! 







Näkymä Lääkärinkadun suunnasta Keskuspuistoon myöhemmin virallisesti liitettävien kallioiden suuntaan.





Vähän matkaa edellisestä paikasta itään päin. Tähänkö tulisi kerrostaloja?




Mahdollinen kerrostaloalue taitaisi alkaa suunnilleen tästä, kadun vastakkaiselta puolelta (tässä kuvassa oikealla etualalla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti