lauantai 14. helmikuuta 2015

Yksi hyvä ministeri riittäisi

Jos olisi tulevaa pääministeriä, Juha Sipilää uskominen. Hän nimittäin olisi valmis karsimaan ministereiden lukumäärää nykyisestä 17:sta ja alkuperäisestä 19:sta kahteentoista, ihan kuin siten saavutettaisiin merkittävän mittaluokan säästöjä valtiontalouteen.

Parempaa politiikkaa sillä ei ainakaan saada. Kun ministereiden määrä vähenee, heidän työkenttänsä kasvaa, ja sittenpä ovat vielä nykyistä(kin) pahemmin avustajakuntansa ja lobbaajien vietävinä.

Sipilän avaus täytyy nähdä populistisena heittona, hänhän on jo etukäteen kunnostautunut byrokraattien vähentäjänä. Paitsi että ministerit eivät ole byrokraatteja vaan lainmukaisen ja läpinäkyvän hallinnon vartijoita, kansan palvelijoita.

Toinen syy avaukseen lienee se, että keskustapuolueen tavoitteenahan on ollut päästä eroon Ympäristöministeriöstä, se kun vaikeuttaa kaivosteollisuuden, turkistarhauksen ja muun haitallisen elinkeinotoiminnan harjoittamista, ja jottei tämä näyttäisi niin läpinäkyvältä, niin lakkautetaan ensin muutama muu hidaste, kuten kehitysyhteistyö(ministeriö) ja työministeriö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti