torstai 26. helmikuuta 2015

Radio voi agitoida radikalismiin

Siitä se radion nimikin varmaan tulee, radikalismista. Jotkut ovat nillittäneet siitä, että Yleisradiossa aletaan lukea Koraania ääneen, ties mihin Isikseen tai raiskaukseen se yllyttää.

Eikö Yleisradion tehtävä sitten ole kansanvalistuksellinen, ja siihen kansanvalistukseen kuulu myös kulttuureista kertominen? Uskonto on yksi kulttuurinen ilmenemismuoto, ei päinvastoin.

Siitäkin voisi keskustella paljon, mihin kaikkeen kristinuskonkin nimissä syyllistytään, ja tästä kaikesta syyttää radion ja television kristillisiä hartausohjelmia. Varmaan ei pidä Matteuspassiotakaan soittaa, toisintaahan se kärsimyshistoriaa. Entä sitten taide-elokuvat, jotka näyttävät jonkun uskonnon menoja? Pitäisikö nekin sensuroida?

Jos väittää, että islam edustaa pimeyttä ja kristinusko on rakkauden uskonto, silloin pitää tehdä seuraava testi: ulottuuko rakkaus myös väärä- eli islaminuskoisiin? Jos ei osaa tähän vastata, ei kannata aloittaa keskustelua, jossa ei osaa vastata siinä herääviin kysymyksiin, eli matsia, jossa tulee ottamaan lukua.

Minä en kuulu kirkkoon, mutta siltikin maksan hartausohjelmien tuottamisesta, enkä ole tästä nillittämässä. Pitäisi varmaan tasapuolisuuden nimissä.

Ei sitä radiota ole pakko kuunnella. On kuitenkin enemmän kuin ok, että radio on tasapuolinen. Sellainen radio, joka soittaa vain omaa uskontoa, ei ole. On vähemmän kuin ok, että radiossa saisi esittää vain yhtä uskontoa tai uskomusta. Radiossa on kanavanvalitsin, ja siinä on myös volyymi- ja off-nappulat. Ja jos ei mikään auta, johdon voi nypätä pois seinästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti