keskiviikko 18. helmikuuta 2015

EK:n mukaan

EK.n mukaan työehtosopimusten yleissitovuus pitäisi purkaa, jotta työntekijöillä olisi entistäkin vähemmän varaa ostaa palveluita yksityiseltä sektorilta, kun verotus on ajettu alas niin ettei enää ole varaa kustantaa julkisia palveluita. Sanoinko jo, että julkinen sektori on EK:n mukaan belsebuubista niin että sitä joka tapauksessa pitää karsia?

Sitä vaan en ymmärrä, miten orjat voivat uusintaa työvoimansa, jos heillä ei jää varoja hoitaa terveyttään, saati ennaltaehkäistä esimerkiksi ostamalla kuntosalikortin, jos heitä voi palkata alle kaikkien taulukkojen esimerkiksi siksi että taulukkoja ei ole? Huonokuntoinen, huonosti voiva ja sairas työntekijä on huono työntekijä. Ai niin, heitähän saa uusia. Jos ei kukaan suomalainen suostu työskentelemään alle taulukkopalkkojen, varmaan joku muu suostuu.

Palkkoja ei EK:n - tämän vuoristoneuvoston - mukaan myöskään saa korottaa, mutta suuryritysten johtajien osingoista he eivät puhu mitään, koska he ovat niin tuloksekkaita, että panevat ihmisiä jonossa kilometritehtaalle. Eikä niitä osinkoja orjille - saavat sitten palkkaa, palkaketta tai eivät - ole tiedossa, korkeintaan lotossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti