tiistai 10. helmikuuta 2015

Paljon porua keskioluesta

Kun Keskustapuolue otti eduskuntavaaliohjelmaansa lausekkeen, jossa se aikoo palauttaa keskioluen Alkoon sen jo oltua maitokauppamyynnissä koko oman elinikäni, tästäpäs maallistuneet kaupunkilaiset riemastuivat. Sanoivat sen johtavan Keskustapuolueen kannatuksen laskuun ainakin keskioluen prosenttiluvun verran, heinäsirkkoihin ja muihin vitsauksiin.

Muistan itsekin kuuluneeni niihin, jotka ratsastivat ihan vähän aikaa sitten viskillä silloin kun aluehallintoviraston sanottiin kieltäneen eräältä tapahtumalta nimessä kyseisen nautintojuoman nimen. Nyt kuitenkin vaalien lähestyessä, mieleeni nousee kysymys: eiköKeskustapuolueella ole todellakaan tärkeämpiä nostoja tehtävänä? Ja eivätkö nämä keskioluen puolesta närkästyjät näe mitään suurempaa yhteiskunnallista epäkohtaa, minkä puolesta taittaa peistä?

Ilmeisesti eivät. En nimittäin oikein osaa nähdä sitä, että vanhustenhoidon tai päivähoidon mitoitukset, homekoulut tai Sote-uudistus herättäisivät yhtä paljon intohimoa. Onko kyse sitten subjektiivisista perspektiiviharhoista vai siitä, että Suomessa edelleenkin menee ihan hyvin, tällä Euroopan seuraavaksi sairaaksi mieheksi (tai naiseksi?) sanotulla?

J.K. Vaikka kyseinen lauseke ohjelmasta pikapikaa, itse asiassa vuorokauden sisällä poistuikin, ei se ole tyhjästä temmattu, vaan puolueen alkoholipoliittisesta ohjelmasta. Mitä merkitystä ohjelmilla on, jos ne tuottavat uutisankkoja, joita pitää ampua alas yksi kerrallaan? Tulee mieleeni samantyyppinen lipsahdus, joka oli "vahingossa" jäänyt vähäksi aikaa siviilipalveluslakiin, joka jätti porsaanreiän, joka minut ja noin sata muuta päästi kuin koirat veräjästä. Onko kyse huonosta oikolukemisesta vai siitä, että ohjelmatyöllä halutaan pitää erilaiset sisäiset oppositiot ruodussa ja antaa heille tekemistä? Ohjelmatyön merkitys on aika kyseenalainen, jos se tuottaa uutisankkoja tai aineksia kohuihin, joilla muut puolueet voivat ilakoida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti