torstai 5. helmikuuta 2015

Lyhennysvapaa ei rohkaise kuluttamaan vaan lepäämään

Osuuspankki on tarjoamassa houkuttimena asuntolainamaaorj... asiakkailleen lainoja, joissa ensimmäinen vuosi olisi lyhennysvapaata. Tämän on tarkoitus lisätä kulutuskysyntää, ainakin jos on uskominen Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälää.

Tämä kuitenkin lisännee myös downshiftaamista. Jos lainasta jää olemattomien korkojen aikakaudella lyhennettäväksi parin kaljan verran, on suuri houkutus jättäytyä vuodeksi pois töistä, tai kokonaan, jos työnantaja ei myönnä kalj...vuorotteluvapaata. Näin etenkin jos se oma työ ei nyt niin häävi sattuisi olemaan.

Jälkimmäisessä tapauksessa OP maksaa työhönsä kulahtaneiden asiakkaiden vuorotteluvapaakorvaukselle aika hyvää lisäkettä. Eikä siinä mitään pahaa ole, näinhän saatetaan pidentää työuria loppupäästä aika paljolla enemmän kuin yhdellä vuodella. Olisipa aikaa tutustua äänilevykokoelmaansa - joka on jo ostettu, ja sekin pääosin verkkokaupoista - käydä lenkillä ja uimahallissa, kuntouttaa itseään herra tietää mihin sekä viettää tyttären kanssa vielä yksi vuosi kotona. Ja olla pehmentämässä pojan koulunaloitusta.

Hesarin jutun aiheesta voi lukea klikkaamalla otsikkoa.


Tällä perhosella ei ole kiire mihinkään. Eikä myöskään kohta Osuuspankin asiakkailla, jotka voivat vuoden makoilla kotinurmikollaan ja katsella näitä perhosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti