perjantai 13. helmikuuta 2015

Apo(r)ttia odotellessa

En odota mitään ihmeitä terveydenhuollon ziljoonat tietojärjestelmät yhdistämään sanotusta Apotista, joka on sitäpaitsi sikakallis, ja olisikin mieluummin rukannut tarjouspyyntöä niin että Viroon vastaavan toimivan järjestelmän pikkurahalla luonut Maadis Tiik olisi saanut urakan, mutta kyllä se kai itsensä takaisin maksaa. Jos se nimittäin toimii, ja jos se yhdistää tietojärjestelmät niin että toisessa läänissä otetut terveyskeskuslabratuloksetkin näkyisivät toisen maakunnan keskussairaalassa (vielä kun saisi yksityisetkin integroitua mukaan)!

En ymmärrä tietojärjestelmistä kovin paljoa, mutta sen ymmärrän, että jos joudun soittamaan atk-tukeen keskimäärin kaksi kertaa viikossa siksi, että kirjautumista helpottamaan tarkoitettu sirukortti ei toimi, kirjautumissalasana ei toimikaan jossakin muussa järjestelmässä (ja niitähän riittää! On laboratorio-ohjelmaa, röntgenohjelmaa, lomaohjelmaa, tilausohjelmaa, kiinteistöjen vikailmoitusohjelmaa... vielä kun voisi ilmoittaa jonnekin vikailmoitusohjelman viasta), eikä vaihtoehtoinen kirjautuminen omilla tunnuksilla ole mahdollista, koska niihin tunnuksiin pääseminen edellyttäisi - tunnusta - on selvää, että verovaroja hukataan tässäkin etenkin kun ei ongelma ole vain minun työasemassani tai päässäni.

Tässäkin konsernissa on töissä ihmisiä, jotka varta vasten testailevat salasanojen ja järjestelmien toimivuutta, mutta eivät siltikään toimi, kun kalliilla ostetut ohjelmat ovat susia.

Apotti tekee vanhoille ohjelmille abortin. Niin että tervemenoa vaan Uranus, Ariel, Radu, Musti, Weblab, Cressida, Navitas, Erica, Opera, Mysli ja mitä niitä olikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti