maanantai 1. syyskuuta 2014

Lohdutuksen sanoja tuoreelle isoveljelle tai -siskolle

Pojastani tuli 6-vuotiaana isoveli. Hän on suoriutunut oikein hyvin tästä elämänmuutoksesta. Opiksi muille, jotka saavat perheeseen lisää lapsia (jos sellaisia oli jo ennestään): tarjolla on nyt tilanteen herättämiä ajatuksia ja selitysstrategioita:

Vaikka nyt näyttäisikin siltä, että nuorin perheenjäsen saa kaiken huomion ja jopa vie sen huomion, jonka sinä ennen sait. muista, että olit ennen tämän nuorimman perheenjäsenen tuloa kaiken huomion keskipisteenä. Sait kaiken huomion siihen asti, kunnes hän syntyi. Pikkusiskosi/-veljesi ei tule koskaan saamaan kaikkea huomiota, sillä hän ei ole ainoa lapsi. Sinä olit pitkään ainoa.

Pikkusiskosi-/veljesi on siinä onnellisessa asemassa, että hänellä on alusti asti turvallinen, taitava viisas isoveli/-sisko, johon hän voi luottaa, ja joka opettaa hänelle paljon erilaisia asioita. Sinä olet se turvallinen, taitava ja viisas isoveli tai -sisko, ja sellainen sinusta tuli, vaikkei sinulla itselläsi ei ollut isoveljeä tai -siskoa. Jos jotakin sinä voit kadehtia pikkusiskoltasi tai -veljeltäsi, on se, että hänellä on kaltaisesi isoveli tai -sisko. Sinun kannattaa olla ylpeä itsestäsi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti