keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kriitikot ovat tasa-arvoisempia kuin toiset

Minulla olisi kysymys esitettävänä nk. maahanmuuttokriitikoille. Hehän usein väittävät islamin olevan pedofiiliuskonto. Kuinka sitten on voinut käydä niin, että ovat äänestäneet eduskuntaan edustajakseen henkilön, joka on myöntänyt suhteen alaikäiseen?

Joskin tämä on laillisessa katsannossa ihan ok, niin laki ja oikeus eivät aina kulje käsi kädessä, tai oikeus ja koettu oikeudenmukaisuus, aivan samoin kuin pedofilia ja hyväksikäyttökään eivät ole ihan tarkkoja synonyymeja, tasapuolisuuden käsitettä kun joudutaan venyttämään aika pitkälle silloin jos yksi osapuoli on 17-vuotias tavis ja toinen keski-ikäinen julkkis.

Tämänhän he varsin hyvin tietänevät, ainakin aina silloin kun nostavat esiin kokemaansa epäoikeudenmukaisuutta ja -asianmukaisuutta maahanmuuttajien saamissa tuissa, jotka kokevat epäasianmukaisiksi ja lakia uhkaavalla tavalla epätasa-arvoisiksi siitä syystä että ne ovat heidän mielestään epäoikeudenmukaisia.

Eikö ole tullut kysyttyä papereita vai onko kyseessä laskuvirhe? Vai jäikö katsomatta peiliin?

Toki se, miten itse kukin järjestää oman rakkauselämänsä, on yksityisasia. Paitsi jos kyse on julkisuuden henkilöstä, joka on päässyt asemaansa tuomalla yksityiselämänsä julkisuuteen. Enemmän kuin kritisoida kenenkään intiimielämää - joka ei sinänsä minua kiinnosta - minua kiinnostaa yksisilmäinen logiikka ja valikoiva sokeus.

Todellisuudessa tässä ei ole tapahtunut mitään laskuvirhettä, arviointivirhe korkeintaan. Näissä piireissä käsitykset sukupuolirooleista ovat ultraperinteiset: miehelle nuorempi tyttöystävä on statussymboli ja urouden osoitus - onnistuuhan se James Bondiltakin - vaikka sitten kuitenkin käyttävät hyvinkin tavallisesti naisia oman "kriittisyytensä" keppihevosina; jokainen kerta kun joku muu kuin viikinki tai Väinämöinen on erehtynyt halailemaan tyttöjen kauloja käy luonnetodisteeksi uskonnon kelvottomuudesta. Tämän kaavun alle on helppo verhota kaappi, jonne on helppo piilottaa omat luurangot.

2 kommenttia:

  1. Otahan aluksi selvää mitä eroa on tasa-arvoisella vapaaehtoisella parisuhteella ja alaikäisen pakkoavioliitolla.

    Pedofiilin uhri on 13 vuotias tai alle. Sellaisen - ja paljon vanhemmankin hyväksikäyttöön puuttuu muillä poliisi.

    Jossain muualla tämän ikäiset ja huomattavasti nuoremmat voivat olla jo naimisissa. Sellaiseen pitäisi minun mielestäni puuttua ihan kaikkien, myös sinun ja minun.

    VastaaPoista
  2. Tarkoitat varmaan Pekkaa ja Antoniota. Pekka ei ole maahanmuuttokriittinen, vaan päinvastoin. Pekka odotti muuten sievästi ja somasti vähän aikaa, että Antoniosta tulee täysi-ikäinen, ennen kuin roudasi latinorattopoikansa tänne.

    VastaaPoista