perjantai 26. syyskuuta 2014

Porvoon synnytysosaston puolesta

Pienten maakuntasairaaloiden synnytysosastojen puolesta tempaistaan Facebookissa. Siellä kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen näiden sairaaloiden synnytysosastoja uhkaavaa päivystysasetusta vastaan. Lisäksi sieltä löytyy niin Taistelu pienten synnytysyksiköiden puolesta -ryhmä kuin Porvoon synnytysosaston puolesta -ryhmäkin. Kaikkein karnevalistisempana Facebookista löytyy Matkasynnytyspäivä-ryhmä, jossa ideoidaan erilaisia liikkuvia, kevyitä, instant-korvikkeita synnytysosastoille. Lisäksi me Porvoon synnärin ystävät rohkaisemme kaikkia kavereitamme, joille on tulossa perheenlisäystä, synnyttämään Porvoossa.

Tätä ei tarvitse ymmärtää pelkkänä solidaarisuustoimena. Porvoon synnärillä on aikaa huomioida lapsi, äiti ja perhe yksilöinä, palvelu on erinomaista ja kiireetöntä. Lisäksi meillä on imetyspoliklinikka, jonne ei tarvita lähetettä. Itä-Helsingistä tai Vantaalta tänne ei sitäpaitsi ole yhtään sen pidempi matka kuin Naistenklinikalle, puhumattakaan Jorvista.

Ei taistelu kuitenkaan virtuaalimaailmaan lopu. Esimerkiksi Porvoon kätilöt ovat pyytäneet audienssia Helsingin ja Vantaan neuvoloilta tulla esittelemään toimintaansa.

Klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa pääset kansalaisaloitteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti