maanantai 24. marraskuuta 2014

Mitä veronalennuksella tekisi?

Demarit ovat ottamassa vaalilupauksekseen tuloveron laskemisen alemmissa ja keskisuurissa tuloluokissa. Tarkastellaanpa, millaisia mahdollisuuksia tämä lupaus avaa.

Jos tuloveroprosenttia pudotettaisiin vaikkapa yhdellä prosenttiyksiköllä, tämä vapauttaisi tuloistani 21 euroa ja seitsemänkymmentäkolme senttiä kuussa kulutukseen. Mitä sillä sitten saisi?

Voisin ostaa itselleni puolikkaan hierontakerran, ja näin hyödyttää pienyrittäjyyttä. Koska eivät kuitenkaan myy sellaisia, hieroen esim. vasemman puolen ja jättäen oikean yhtä jäykäksi kuin se oli jo tullessa ja minut siis kirvesniemiläisen toispuoleiseksi, voisin siis sallia itselleni moisen ylellisyyden joka toisena kuukautena. Vaikka parillisena, koska minä en ole pariton. Tai puolikkaan kuntosalikortin, kokonainenhan maksaa 42 euroa. Koska kuntosali ei kuitenkaan myy puolikkaita kortteja esim. vasemmalle puolelle tai vain jaloille, voisin sen sijaan ladata korttiini arvoa ja käydä sillä viisi kertaa kuussa, mitä aikaa minulla tosin ei tällä hetkellä ole.

Työnantajani on sopinut kahden pasilalaisen syöttölän kanssa työpaikkalounaan subventiosta siten, että omakustannehinta on 6,20. Kahdellakymmenelläyhdellä eurolla käyn kolme kertaa kuussa ulkona syömässä, jolloin voin siis korvata einekseni oikealla pitopöydällä. Jos oikein satsaan ja sijoitan vielä kolme euroa ja kahdeksankymmentä senttiä, voin ottaa traditiokseni käydä vaikka joka perjantai ulkona syömässä!

Niin että pudottakaa vaan tuloveroa niin hyödytätte kulutusta ja pienyrittäjyyttä.

2 kommenttia:

  1. Vihreälle tyypillisesti et taida nähdä omaa napanöyhtääsi pidemmälle. Kun työllisiä on n. 2,6 miljoonaa ja keskipalkka n 3200 euroa kuussa, prosenttiyksikön veronalennus vapauttaisi kulutukseen n. 83 miljoonaa euroa.

    Tuommoisilta pitäisi ottaa äänioikeus pois, ainakin siksi aikaa kun äänestämällä voi vielä vaikuttaa toisten rahoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat olla kokoomuslainen? Se on paras selitys sille näköharhalle, että luulet julkiset palvelut rahoitettavan seinästä, jonne rahat tulevat mustasta aukosta. Toiseksikin, kokoomuslaisuus saattaa selittää sen, että olet tietämätön siitä, että minun kanssani yhtä vähän tai vähemmän ansaitsevia on niin paljon, että tämän näkemiseksi tosiaan pitäisi nähdä omaa napanöyhtäänsä pidemmälle.

      Poista