maanantai 10. marraskuuta 2014

Kokoomusnuoret romuttaisivat Suomen koulutusjärjestelmän

Kokoomusnuorten uusimmassa aivopierussa opintotuen tuloraja poistettaisiin kokonaan ja opintotuesta tehtäisiin lainapohjainen, Pääpiereskelijä Susanna Kosken mukaan tässä järjestelmässä opiskelija ikään kuin lainaisi itseltään.

Yleensä opiskeluaikojen pitkittymisestä ollaan oltu huolissaan, koska meillä maisteri on usein lähemmäs kolmikymppinen ja ehtii vaikuttamaan työmarkkinoilla vain reilut 30 vuotta. Lisäksi meillä on usein oltu huolissaan siitä, että meidän maisterimme eivät ole samalla viivalla hakiessaan samoja töitä melkein minkä tahansa muunmaalaisten maistereiden kanssa, juuri samasta syystä, kun kolmikymppinen ei nyt oikein enää käy nöyrästä kyvystä.

Kokkarikellokkaiden idea myös johtaa monien opiskelualojen vähittäiseen alasajautumiseen kun opiskelijoiden on ryhdyttävä optimoimaan, miltä alalta epätodennäköisimmin jää työttömäksi. Silläkin alalla voi olla töiden takia - jos niitä töitä saa muualta kuin Siwan kassalta, ja vielä kun joku kertoisi, miten se hyödyttää hakiessa esim. tiedehallinnon paikkoja? - pitkittyneen valmistumisen jälkeen jo aurinko laskenut.

Mitään mahdollisuutta Sekoomusnuoret eivät myöskään jätä perheen perustamiselle ennen kolmea kymmentä, jos nimittäin pitäisi sekä opiskella että työskennellä. Mistä ne veronmaksajat ja vanhusten pyllynpyyhkijät? Ai niin, verothan piti lopettaa ja vanhukset lop...

Sitä eivät myöskään ymmärrä, että heidän ehdotuksensa tulee hävittämään perustutkimuksen monelta alalta, ja seuraukset ovat arvaamattomat. Esimerkiksi terveydenhuoltomme romuttuisi. Mutta ei sen kai niin väliä. Vaan heikot sairastavat, ja Kokoomusnuorilla ei ole koskaan epäonnea.

Sitä en edes hirveä ajatella, mitä tapahtuu sille, joka esimerkiksi valittuaan väärän alan sattuu sekoamaan huomattuaan, että ei tää elämä romuttuneena lähihoitajana tai kyvyttömänä arkkitehtinä nyt niin makeaa ollutkaan. Ei varmaan valtio maksa lainoja heidän puolestaan pois, vaan heidän lastensa - jos he sellaisia ovat ehtineet hankkia - kontolle jäävät.

Suomella ei ole varaa Kokoomusnuoriin.

Kokoomusnuorten ehdotuksesta voi lukea lisää klikkaamalla bloggaukseni otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti