torstai 19. kesäkuuta 2014

Puhu hiljaa Kannelmäestä

Tai Jakomäestä tai Gammelbackasta. Asuinalueen pahamaineisuus on ostajan onneksi, mutta myyjän epäonneksi. Porvoossa Gammelbackasta eli Kamppulasta saisi neliöitä hyvin kohtuulliseen hintaan, mutta saako niitä sitten kaupaksi, jos elämäntilanne muuttuu? Varmastikin se on mainettaan parempi, kuten Helsingissä vaikkapa Jakomäki tai nyttemmin Kivikko. Kannelmäelläkin on kuulemma jossakin vaiheessa ollut rosoinen maine, ja maine pysyy liisterillä kiinni alueessa kymmenien vuosienkin perästä.



En halua kertoa tässä, että Kannelmäki on väitettyä mainettaan paljon parempi. Se on salattu helmi, jossa olen asunut 4 otteeseen yhteensä 15 vuotta. Jos kehuisin sitä liikaa, sen(kin) asuntojen hinnoille tapahtuisi samantyyppinen gentrifikaatio kuin ensin Kalliolle ja nyttemmin Roihuvuorelle. Kuitenkin sieltä pääsee lähijunalla Helsinkiin 13 minuutissa, ja Kantsusta on lyhyt matka esimerkiksi Keskuspuistoon, ja sitä kiertää hieno Mätäjoen (nimi ei tosiaankaan pahenna!) virkistysalue. 

Toki Kantsu ei ole enää entisensä. Kaupalliset palvelut ovat keskittyneet uuteen Kauppakeskus Kaareen, kun lapsuudessani Kantsusta löytyi esimerkiksi urheiluliike, ja ostarilla kirjakauppa ja erinomainen kahvila. En ole jättiläiskeskuksien kannattaja, vaan pikkukaupparomantikko, mutta minkäs teet. Lukiokin alueelta on valitettavasti viety pois heti kun sen puolesta pitkään ansiokkaasti taistellut rehtori Seppo Karhu vetäytyi taustalle. Selvä alueen palvelutarjonnan nosto sen sijaan on ollut alueelle parikymmentä vuotta taisteltu Kanneltalo, jossa toimii mm. työväenopisto ja kirjasto ja jossa pidetään konsertteja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia.



Tämä ei ole Lauttasaaresta tai Käpylästä, vaan Kannelmäestä.

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti