tiistai 31. toukokuuta 2016

Keskustapuolue uhraa pultsarit

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaan pääkirjoituksessa todetaan "Laskelmissa ei oteta huomioon alko­ho­li­kuo­le­mista yhteis­kun­ta­ta­lou­delle tulevia säästöjä. Tällaisten "etujen" kirjaaminen ei olisi poliittisesti korrektia. Monet alko­ho­li­kuo­lemat ovat keski-ikäisten tai vähän vanhempien miesten ja joskus naistenkin tapaturmista ja tappeluista aiheutuvia. Niistä ei koidu suuria tervey­den­hoi­to­kus­tan­nuksia, ja jokainen ennenaikainen kuolema vähentää eläkemenoja ja ikäihmisten sairaanhoidon kustannuksia."

Keskustapuolueen pää-äänenkannattajan mielestä on siis ihan o.k., että vapaampi alkoholipolitiikka tappaa. Se taisikin olla sen tarkoitus? Mikä on puolueen linja? Onko tämä sen mukaista? Ilmeisesti sitten alkoholikuolemia ei tapahdu ollenkaan kunnollisille veronmaksajille, vaan ne ovat spurgujen asia? Liberalismi on valmis uhraamaan lisääntyvän valinnanvapauden vuoksi rappioalkoholistit, eivätkä vain he. Lisääntyvä alkoholinkäyttö on terveysriski riippumatta siitä, mihin sosiaaliryhmään kuuluu. Maksa-arvoilla ja elämänhallintaa kuvaavilla mittareilla ei ole syy-yhteyttä, sikäli mikäli jälkimmäisiä voi mitata.

Mutta ei sen kai väliä. Puistokemisteistä viis. Eikä tämä ajattelu rajoitu pelkkään poliittiseen keskustaan, vaan liberaaleja mahtuu poliittisen värikartan kaikkiin ääripäihin ja niiden väliin.

Suomenmaan pääkirjoituksen voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti