torstai 19. toukokuuta 2016

Turvattomia matkustaa, turvallisia asua

Maahanmuuttoviraston mukaan Irak, Somalia ja Afganistan ovat nyt niin turvallisia maita, että niihin voi palauttaa turvapaikanhakijoita. Kuitenkin Ulkoministeriön mukaan niihin matkustamista suositellaan välttämään, sillä ovat sen verta turvattomia maita.

Turvallisia asua, turvattomia matkustaa? Timo Soinin johtama ministeriö ymmärrettävästi on kiinnostunut omien kansalaistensa turvallisuudesta, eikä toivottaisi suin surminkaan kansalaisiaan em. maihin edes saadakseen selvyyden näiden todellisista oloista, ja saadakseen jätettyä hallituspolitiikkaan edes yhden oman puumerkkinsä, hänen puolueensa on sanellut tämän myös sisäministeri Orpon kohta johtamalle Kokoomukselle, jonka johtaman ministeriön alainen MaMu-virasto on valmis toivottamaan turvapaikanhakijat sinne missä pippuri kasvaa.

No, ei sitä ulkomaille asti tarvitsekaan matkustaa, riittää kun käy Suomen Kanissa, jossa käymistä on kansainvälisen lehdistön mukaan kaikin tavoin syytä välttää, se kun on paitsi ankea paikka, myös peräti vaarallinen.

Lieneekö Kani se paikka, josta katupartiot alkoivat leviämään muualle Suomeen, kuin kanit?

5 kommenttia:

  1. Globaalissa vastuunkannossa homma kai on tarkoitettu menemään niin, että yhdet on vastuussa sekä omista että muista, toiset (useimmat) ei kai sitten kenestäkään?

    Tänne, omilla leveysasteillaan maailman TIHEIMMIN asuttuun maahan, vaan pitäisi lappaa lisää porukkaa, vaikka teollisuus on viety Kiinaan.
    Tämä varmaan siksi, että maassa on ylipaisutettu julkinen sektori, jonka pitää saada itsensä tarpeelliseksi - rahathan tulevat "budjetista".

    On täällä sodat sodittu ja korvaukset maksettu pienemmälläkin väellä.

    VastaaPoista
  2. Toimiiko päättely myös toisin päin? Eli kun esim. somalit kovinkin runsaslukuiset käyvät lomailemassa ja muutenkin oleilemassa Somaliassa, niin tästä voidaan päätellä, että siellä on riittävän turvallista heille myös asua?

    VastaaPoista
  3. Nyreä: Suomessa pakolaisten määrä on naurettavan pieni, kun sitä vertaa em. kriisimaiden huomattavasti Suomea köyhempiin naapurimaihin. Niko L: kai omien perheenjäsenten tapaaaminen on kaikille sallittua, somaleillekin, etenkin ottaen huomioon nyreän perheidenyhdistämispolitiikkamme?

    VastaaPoista
  4. Eli mielestäsi jos jokin alue on turvaton matkustamiseen, niin se on turvaton myös asumiseen, mutta jos se on turvallinen matkustamiseen, niin se ei välttämättä olekaan turvallinen asumiseen? Miksi asumis- ja matkustusturvallisuuden kytkös toimii vain toiseen suuntaan?

    VastaaPoista
  5. Missä minä olen maininnut tämän toisen kytkennän? Ei pakosta matkustaa seuraa turvallisuutta. Kyllä kai sinäkin haluaisit tavata kriisin keskelle jääneitä sukulaisiasi, tai jos et haluaisi, sitten et ole kovin sukurakas.

    VastaaPoista