torstai 21. tammikuuta 2016

Näillä lakeuksilla ei Janitskinia pilkata

Jos kriittinen kansalaisjournalisti erehtyy ilmaisemaan kritiikkiä ns. maahanmuuttokriittistä mediaa - kuten MV-julkaisua, joka sekin on naamioitunut kriittisen kansalaisjournalismin valepukuun - kohtaan, kuraa tulee niskaan. Miksi?

No siksi, että kun arvostelet mediaa, tulet samalla arvostelleeksi päin taulua kyseisen median käyttäjien medianlukutaitoa, ja osoittaneeksi maailmankuvan perustuvan luulottelulle ja hötölle. Kun loukkaat mediaani, loukkaat minua. Vaikka medianlukutaito olisikin puutteellinen, medialukutaidon puutteen sentään arvataan olevan jotenkin raskauttava argumentti, ja se argumentti romauttaa tällaisen maahanmuuttokriittisen aineiston uskottavuuden.

Lukeminen opettaa kirjoittamista. Ja päinvastoin. Millainen on kirjoitustaito, sellainen on lukutaitokin. Jokainen, joka on joskus erehtynyt vilkaisemaan jotakin sosiaalisen median ketjua, jossa on mukana enemmän kuin yksi maahanmuuttokriitikko, tietää, mitä tarkoitan. Jollakin on jäänyt caps lock päälle, toinen on profiilikuvansa perusteella koira, kuten Kannelmäen Facebook-sivulla joku mainiosti luonnehti.

Jokaiselle, joka riemastuu, että nyt tässä haastetaan virallista totuutta, muistuttaisin, että nyt tässä Espanjaan veroja paennut liikemies nauraa matkalla pankkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti