torstai 7. huhtikuuta 2016

Hallituspuolueet Panama-syndroomassa

Kaapeista on putkahdellut viime päivinä järkyttyneitä kokoomuslaisia. He potevat Panama-syndroomaa. Kuten tämä entinen pääministeri Katainen, joka ilmoitti olevansa tuohtunut Panama-vuodon paljastuksista, joka osoitti laajamittaista veronpakoilua.

Sitä veronpakoilua tilkitsemään olisi tarjolla ihan lainsäädäntö, tiedoksi vaan Kataiselle. Mutta eipä ole puolueellesi kelvannut. Tämä tiedoksi myös kokoomuksen johtoon pyrkivälle Elina Lepomäelle ja valtiovarainministeri Stubbille.

Muistan kuulleeni perusteluita, joiden mukaan Suomessa on ihan turha yrittää pysäyttää omaisuuden vuotaminen, kun siihen tarvittaisiin vähintäänkin EU-tason lainsäädäntö. Sellaistakin lääkettä olisi ollut tarjolla, mutta ei kelpaa kaikille.

Ei se lääke ole kelvannut ainakaan Perussuomalaisille. Molemmat heikäläisten edustajat europarlamentissa äänestivät 18 artiklan 2 kohdan muuttamista vastaan. Tämä pykälä olisi vaatinut verotietojen ja valtionapujen julkistamista.

Mutta ei pääministeripuoluettakaan voi päästää kuni koiraa veräjästä, jos heidän liikenne- ja viestintäministerinsä on kuulunut varallisuutta piilottavan luxemburgilaispankin hallitukseen, ja pääministerillä on sijoitussalkussaan osakkeita esimerkiksi Nordeasta, joka taas "ei ole voinut mitään sille, minne yksityishenkilöt tekevät sijoituksiaan", ei edes siinä tapauksessa, että kyseinen pankki on myynyt heille sijoitustuotteita, eikä pääministeri voi sille mitään, minne pankki niitä hänen sijoituksiaan on piilottanut.

Meillä on veronkiertoa suosiva hallitus, jonka tilannekuvan mukaan verovarat eivät riitä, ja siltikin verotusta aiotaan keventää. Epäloogisuus ei kai ole rikos, eikä valitettavasti verosuunnittelukaan, mutta pitäisi olla. Valtiopetos.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti