keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Onko Porvoo tehty vain autoilijoille?

Porvoossa liikkuminen muulla kuin autolla on paikoin tehty äärimmäisen vaikeaksi. Tämä on absurdia, onhan kaupunkimme varsin pieni, ja liikennemäärät sen mukaisia. Siihen nähden Näsin liikennejärjestelyt ovatkin kuin ampuisi tykillä kärpäsiä.

Yritin eilen päästä tyttäreni kanssa pyöräillen toistpuoltjokkee Porvoon lääkärikeskukseen. Matka joelta ei ole paljoa yli kilometriä, mutta kesti suunnilleen vartin. Niin kauan kestää liikennevaloissa seisoskelu pyöräilijälle, tai kävelijälle. Olisimme säästyneet kaksilta valoilta, jos olisimme ymmärtäneet, että liikennesuunnittelijan mielestä ei ole tärkeää päästä S-marketilta Tolkkistentien ylitse - tai mieluummin alitse, vaan ensin pitää ylittää Aleksanterinkaari, sitten Tolkkistentie, sitten vielä niin pieni katu, joka ei edes näy kartassa, ja kaikissa ylityksissä menee pari-kolme minuuttia per ylitys.

Ei tässä ole mitään järkeä. Pakotetaan kaikki autoilijoiksi. Myöhästyimme sitten lääkäristä, onneksi sentään hän suostui päästämään meitä ennen tulleen odottaessaan meitä turhaan saapuviksi.

Kirjoitus julkaistiin Uusimaassa tänä aamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti