keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Äärikristillisen väkivallan uhka

Paikallinen perussuomalainen päättäjä Juha Mäenpää oli riemuinnut Kankaanpäässä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi aiotun rakennuksen paloa, todeten, että

" Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu". 

Eduskuntavaaliehdokkaana Mäenpää oli luonnehtinut itseään kristilliseksi. Pitäisikö nyt olla huolissaan kristinuskoisista, joita on suomalaisista ainakin kolme neljäsosaa, ja enemmänkin, jos mukaan lasketaan äärikristilliset liikkeet? Pitäisikö nyt vaatia kaikkia kristittyjä edustavaksi itseään väittävältä Päivi Räsäseltä meriselitystä, ja julkista irtisanoutumista Mäenpää ja muiden potentiaalisten pöhköpäiden sanomista ja tekemättä jättämisistä?

No, ei kai. Aivan ylivoimaisen suuri osa kristityistä on varmastikin rauhaa rakastavaa väkeä, joka on ottanut jumalansa lähimmäisenrakkauden lähetyskäskyn tosissaan ja sen, että kaikki ovat yhtä lailla luojan luotuja, aivan riippumatta siitä, ymmärtävätkö tämän itse vai eivät.

Miksi sama ei sitten pätisi islaminuskoisiin, joista pientä osaa ns. mamu-kriittiset kutsuvat äärimuslimeiksi? Jos me olemme huolissamme muutamasta tuhannesta muslimista, joista ehkä promille on siinä määrin eksyksissä, että ovat altista maaperää vähän lipsahtamaan Koraanista ja houkuteltavissa uskomaan väärän uskon kaupusteljoita, niin mitä pitäisi sanoa yli kolmesta miljoonasta kristitystä? Aivan varmasti heihin mahtuu muitakin kuin Mäenpää, ja vielä pahempiakin, jotka olisivat hyvinkin alttiita ottamaan viimeisen askelen sanoista tekoihin.

Jussi Korhosen jutun tapauksesta voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

2 kommenttia:

  1. Mitä Eurooppa tarvitsee, on uuden ajan ristiretkeläisiä, hyvin aseistettuja ja vahvoja uskossaan. Vihollinen on jo soluttautunut Eurooppaan, olisi korkea aika tehdä jotakin.

    VastaaPoista
  2. Arvelinkin, että äärikristittyjä löytyy. Sitä en arvellut, että he ymmärtävät itse ilmoittautua sellaisiksi.

    VastaaPoista