torstai 31. joulukuuta 2015

Miesten ajokortti-ikärajaksi 30

"Poliisi pysäytti Riihimäellä jouluyönä 25-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton. Mies vaikutti selkeästi päihtyneeltä ja puristi nyrkkiinsä jonkun nyssäkän. Mies alkoi riehua, kun hänelle päätettiin tehdä turvatarkastus. Mies oli kaadettava maahan ja laitettava käsirautoihin. Hän myönsi käyttäneensä amfetamiinia ennen ajoa. Huumetta löytyi lisäksi autosta ja miehen kyydissä olleelta naiselta. Miestä epäillään rattijuopumuksen ja huumerikoksen lisäksi poliisin vastustamisesta." (toim. huom: miten niin epäillään poliisin vastustamisesta, sillä hänhän vastusti poliisia?) (Uusimaa 28.12.)

"Porvoolainen nuorimies yritti saada autonsa luisiin kaahaamalla ihmisjoukon ympäri Merituulentien päässä olevalla parkkipaikalla sunnuntaina aamuyöstä. Vuonna 1996 syntynyt mies puhalsi paikalle saapuneen poliisin tarkkuusalkometriin lukeman 0,79 mg/l, joka vastaa noin 1,8 promillea. Promillemäärä ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Häntä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (miten niin epäillään??) (Uusimaa 29.12)

Ok,  tiedän, että otos on niin pieni, että ei kelpaa tieteelliseksi, mutta kokemukseni perusteella näiden lisäksi, noin 110% pilluralliksikin kutsuttuun tyhjänpäiväiseen korttelinkiertämiseen, kumin ja bensanpolttoon ja bassonjumputukseen syyllistyvistä on nuoria miehiä. Samaten noin 90% viime tingassa suojatiellä kulkevien lastenvaunujen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden eteen äkkijarruttavista on nuoria miehiä.

Lienee kaikkien liikenneturvallisuuden, yleisen viihtyvyyden, melun välttämisen ja hengitysilman kannalta parasta siirtää miehillä ajokortti-ikärajaa kolmeenkymmeneen. Siieksi lienevät useimmilla hevosvoimat kesyttyneet. Naisista ei ole vaaraa, joten heillä tätä toimenpidettä ei ole tarpeen tehdä. Tai sitten autokouluopetuksessa on tarkistamisen varaa.

Kaikki nuoret miehet eivät tietenkään hölmöile liikenteessä, mutta melkein kaikki tuottamuksellisesti hölmöilevät ovat nuoria miehiä. Tiedän hyvin, että syynä on joissakin sosiokulttuurisissa piireissä se, että hevosvoimat kuuluvat Y-kromosomiin, mutta yleisistä syistä on parempi ennaltaehkäistä seurauksia kuin vain tyytyä ymmärtämään syitä.

(okei, poikkeus vahvistaa säännön. Nurmijärveläinen 18-vuotias nainen menetti autonsa hallinnan noin kello 11.30 Kuonomäentiellä Lepsämässä. Hän ajoi Lepsämän suunnasta ja oli menossa Klaukkalaan päin, kun Onnelanmäentien liittymän kohdalla kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi kahteen jalankulkijaan.
Vuonna 1970 syntynyt nurmijärveläinen nainen menehtyi onnettomuudessa välittömästi ja toinen jalankulkija, vuonna 1971 syntynyt nurmijärveläinen nainen, loukkaantui vakavasti.
Tapahtumahetkellä tie oli liukas. Poliisi tutkii asiaa alustavasti liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena ja vammantuottamuksena.) (Iltalehti 30.12.2015)
P.S. Oletan nostattavani vastalausemyrskyn. Toisaalta joillakin löperöillä huhupuheisiin perustuvilla oletetuilla korrelaatioilla rinnastetaan maahanmuutto ja raiskaukset toisiinsa, ja siksi oltaisiin ehkäisemässä luuloteltuja (toivottuja?) seurauksia estämällä luuloteltu syy? Jos maahanmuuttajat muka aiheuttavat raiskauksia ja siten muka olisivat syypäitä katujemme turvattomuuteen, niin aivan yhtä lailla nuoret miehet piittaamattomuudellaan liikenteessä ovat syypäitä katujemme turvattomuuteen. Ja he ovat jo keskuudessamme, nuoret miehet, suomalaiset, nuo leikki-tommimäkiset ja räikköset. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti