maanantai 30. marraskuuta 2015

Ihan omasta päästäni

Kun valtiovarainministeri Alexander Stubb mitä nöyrimmin pyysi anteeksi sitä, että oli väittänyt hallintarekisteriin myönteisesti suhtautuvan tiedotusvälineistä 90%, kun niitä todellisuudessa on 100-90% eli 10%, hän varmaan ajatteli asian olevan anteeksipyynnöllä pois päiväjärjestyksestä. Kun ei ole.

Jo aiemmin itse pääministeri oli väittänyt Suomen velkaantuvan miljoonan tuntitahdilla, kun oikea vauhti on 600 000. On tainnut pääministerin vauhtisokeus tarttua koko hallitukseen, tai sitten kaahailu, liioittelu, muistamattomuus, epätarkkuus, suurpiirteisyys, hutilointi ja suoranainen valehtelu ovat hallituksen jo ennen vaaleja tulevan pääministerinsä mainostama uusi tapa tehdä politiikkaa, joka kiinnittyisi vain faktoihin, tosin Stubbilla tuo 90 on fiksaatio, sillä hänhän arvioi myös hallituksensa onnistuneen 90-prosenttisesti. Se on vähemmän kuin Jutilan laskuopissa.

No, uusi tapa tämä kyllä on, ihan uusi tapa suhtautua tosiasioihin. Tämä ilmenee myös Petteri Orpon (kok.) ja Jarppa Lindströmin (PS) puuhailemasta laista, jonka sanotaan olevan kiristys nykyiseen, helpottaen rikoksista tuomittujen turvapaikanhakijoiden karkotusta. Asia on itse asiassa täysin toisinpäin, minkä voi tarkistaa esimerkiksi minua paremmin Suomen lakia tuntevalta juristibloggari Sakari Timoselta. Samanlainen luova suhtautuminen faktoihin maahanmuuttopolitiikassa on ilmennyt myös perheiden yhdistämisessä, kun Suomi kuulemma on suhtautunut liian löyhästi EU:n perheenyhdistämisdirektiiviin.

Hallituksessamme performatiivinen valta, vallankäytön esittäminen on korvannut toimeenpanovallan. Lainsäädäntövaltahan ei alun alkaenkaan ole kuulunut hallitukselle, vaan eduskunnalle, mutta tätäkään he eivät tiedä, nämä vallankäytön esittäjät, joten eivät nämä edes voi toheloida toimeenpanovaltaa pois, kun se heille ei kuulu.

En ole ihan varma, kummasta olla enemmän huolissaan: siitä, että hallituksemme ei piittaa demokratian pelisäännöistä vai siitä, etteivät tunne niitä. Kumpi on raskauttavampaa, tyhmyys vai valehtelu, on makuasia.

Odotan, mitä hallitus seuraavaksi väittää. Varmaankin jotain sellaista kuin että 110% työttömistä olisi työhaluttomia ja että 200% turvapaikanhakijoista olisi raiskaajia. Varmaa on ainakin, että aika moni ministeri esittää muunneltua totuutta, tai muunneltuja lukuja, Sipilän laskuopilla, joka on melkein yhtä fantastinen kuin Jutilan laskuoppi.

1 kommentti:

  1. - Mitä niin pahaa olemme tehneet, että tällaisen hallituksen olemme ansainneet? Ai niin, äänestäneet huijareita.
    - Mutta kun vaihtoehdot olivat vähissä!

    VastaaPoista