Toivoa sopii, että juuri sovittu Sote-malli sisältää keinoja, miten vähennetään sosiaali- ja terveysalojen työntekijöiden tarvetta, esimerkiksi siirtämällä heitä perustettavien uusien väliportaiden hallintovirkamiehiksi. Tämä tarpeen väheneminen tosin on hyvin epätodennäköistä, väestön vanhetessa, ja Sote-keskustelun kokonaan unohtaessa ennaltaehkäisyn näkökulman.
Tämä olisi nimittäin tarpeen, sillä hallituksen ns. kilpailukykypaketti, joka kurittaa kaikkein karttuisimmin juuri pienipalkkaisia julkisen sektorin työntekijöitä, joita kaikkein eniten on juuri naisvaltaisilla sote-aloilla, tekee jatkossa näista aloista hyvin epävetovoimaisia aloja työskennellä.
Jatkossa jouduttaneen työntämään työttömiä erilaisilla pakkotoimilla erilaisiin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin, kuten työllistämiskursseille, joilla koulutetaan työttömiä näille vielä nykyisestäänkin kurjistettaville aloille: sosiaalityöntekijöiksi, sosiaaliohjaajiksi, terveydenhoitajiksi, lähihoitajiksi, sairaanhoitajiksi, psykologeiksi, lääkäreiksi, riippumatta heidän soveltuvuudestaan alalle, eikä tästä varmaankaan voi kieltäytyä. Edellämainitusta huolimatta on selvää, että emme tule selviytymään mitenkään tästä heikentyvän huoltosuhteen ja kurjistuvien työolojen yhtälöstä ilman maahanmuuttoa, riippumatta maahanmuuttajien taipumuksista ja soveltuvuudesta.
Yksinäisajattelijan ääneen ajatteluja. Aineiston muuntaminen ilman lupaa on kielletty. Suorat lainaukset ja aineiston jakaminen on siis sallittua. Suurin osa kirjoituksistani löytyy linkkilistan ylimpänä olevasta vanhasta blogistani. Olen itse ja yksin vastuussa blogissani esittämistäni mielipiteistä, jotka edustavat vain minua, eivät edustamiani organisaatioita. En ole vastuussa kenenkään lukijan sisäluku- enkä sisäislukijataidoista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti