maanantai 1. kesäkuuta 2015

Tervetuloa mukaan toivottomuustalkoisiin

"Erilaisten pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 14,3 prosenttia ja kaikissa EU-maissa 20,8 prosenttia. Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. Jos siis Suomen verorakenne olisi sama kuin EU-maissa keskimäärin, olisi pääomaan kohdistuvia veroja pitänyt periä 5,5 miljardia euroa enemmän ja vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja 5,5 miljardia euroa vähemmän. Pääomaverot on tilastossa jaettu neljään alaryhmään: yritys­veroihin, yrittäjien veroihin, kotitalouksien tuloveroihin ja varallisuus­veroihin. Kaikissa neljässä alaryhmässä verojen suhde bruttokansan­tuotteeseen oli Suomessa pienempi kuin EU-maissa keskimäärin."

Näin kirjoitti Tieto & Trendit -verkkojulkaisun toimittaja Olli Savela, taustanaan EU:n verotilastot. Uskon tämän olevan hjallitusohjelman haamukirjoittaneen EK:nkin tiedossa. Siitä huolimatta kehtaavat ruikuttamalla tehdä mukaedustamistaan yrittäjistä marttyyreita. Että kuinka verotuksemme tappaa kilpailukykymme, jonka he ymmärtävät yritysmyönteisenä ilmapiirinä. 

EK siinä mielessä edustaa kyllä yrittäjiä, että he levittävät toivottomuutta, ja nyt moni pienyrittäkin pitää maatamme yrittämisvihamielisenä. Tämän voisi näyttää toteen kansainvälisessä vertailussa ennen ruikuttamista. 

Tätä taustaa vasten olikin piristävää, että tuore työministeri Jari Lindström penäsi työnantajia mukaan talkoisiin. On pakko kerrankin kehua perussuomalaista, kun aihetta on. Toki kertonee poliittisen ilmapiirin toivottomuudesta, jos joudun laskemaan toivoni heidän varaansa. Neljä vuotta sitten loin katseeni demareiden suuntaan. Jatka samaan malliin, Jarppa, anteeksi, työministeri Lindström! 

Tieto & Trendit -julkaisun jutun voi lukea klikkaamalla otsikkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti