"Erilaisten pääomaan kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 14,3 prosenttia ja kaikissa EU-maissa 20,8 prosenttia. Euroissa laskettuna ero oli 5,5 miljardia euroa. Jos siis Suomen verorakenne olisi sama kuin EU-maissa keskimäärin, olisi pääomaan kohdistuvia veroja pitänyt periä 5,5 miljardia euroa enemmän ja vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja 5,5 miljardia euroa vähemmän. Pääomaverot on tilastossa jaettu neljään alaryhmään: yritysveroihin, yrittäjien veroihin, kotitalouksien tuloveroihin ja varallisuusveroihin. Kaikissa neljässä alaryhmässä verojen suhde bruttokansantuotteeseen oli Suomessa pienempi kuin EU-maissa keskimäärin."
Näin kirjoitti Tieto & Trendit -verkkojulkaisun toimittaja Olli Savela, taustanaan EU:n verotilastot. Uskon tämän olevan hjallitusohjelman haamukirjoittaneen EK:nkin tiedossa. Siitä huolimatta kehtaavat ruikuttamalla tehdä mukaedustamistaan yrittäjistä marttyyreita. Että kuinka verotuksemme tappaa kilpailukykymme, jonka he ymmärtävät yritysmyönteisenä ilmapiirinä.
EK siinä mielessä edustaa kyllä yrittäjiä, että he levittävät toivottomuutta, ja nyt moni pienyrittäkin pitää maatamme yrittämisvihamielisenä. Tämän voisi näyttää toteen kansainvälisessä vertailussa ennen ruikuttamista.
Tätä taustaa vasten olikin piristävää, että tuore työministeri Jari Lindström penäsi työnantajia mukaan talkoisiin. On pakko kerrankin kehua perussuomalaista, kun aihetta on. Toki kertonee poliittisen ilmapiirin toivottomuudesta, jos joudun laskemaan toivoni heidän varaansa. Neljä vuotta sitten loin katseeni demareiden suuntaan. Jatka samaan malliin, Jarppa, anteeksi, työministeri Lindström!
Tieto & Trendit -julkaisun jutun voi lukea klikkaamalla otsikkoa.
Yksinäisajattelijan ääneen ajatteluja. Aineiston muuntaminen ilman lupaa on kielletty. Suorat lainaukset ja aineiston jakaminen on siis sallittua. Suurin osa kirjoituksistani löytyy linkkilistan ylimpänä olevasta vanhasta blogistani. Olen itse ja yksin vastuussa blogissani esittämistäni mielipiteistä, jotka edustavat vain minua, eivät edustamiani organisaatioita. En ole vastuussa kenenkään lukijan sisäluku- enkä sisäislukijataidoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti