maanantai 14. maaliskuuta 2016

Hyvätuloisten uudistus

Jos Sote-uudistukseksi kutsutusta Iisakin kirkosta tulisi vielä Sipilän hallituskaudella jotain, niin siinä saavat molemmat hallituspuolueet jotakin: Kepu saa maakuntansa, ja Kokoomus veroparatiisinsa. Perussuomalaisista ei sen enempää voi tässä yhteydessä mainita, paitsi että he siunaavat tämän sopimuksen äänettöminä yhtiömiehinä.

Uudistuksen taustalla häärineen arviointiryhmän johtajan, Tukholman Karolinska Institutetin professori Mats Brommelsin mukaan palveluiden tuottajille maksettavien korvausten ja potilasmaksujen on oltava samojen kaikille palveluntarjoajille. Koska porvarihallitukselle on ideologisesti mahdotonta nostaa veroastetta, ainoaksi vaihtoehdoksi kustantaa uudistus jää Brommelsin mukaan "yllättäen" nostaa potilasmaksuja.

Pienituloiset, jotka käyttävät terveyskeskuksia, pannaan siis kärsimään nahoissaan suurempituloisten valinnanvapaudesta, nousevien potilasmaksujen muodossa. Kansan, etenkin pienituloisen kansanosan, terveydestä viis, kunhan hyvätuloiset saavat valinnanvapautensa ja yksityisten palveluntarjoajien verot piilotetaan veroparatiiseihin, joista käsin niillä ei voida kustantaa esimerkiksi pienituloisia hyödyttäviä julkisia palveluita.

Sellainen on Sote á la Kokoomus.

Ylen uutisen aiheesta voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti