perjantai 30. syyskuuta 2016

Pihatyöt odottavat Susannaa

- Missä tahansa liikkuu ja katsoo ympärilleen, niin voi nähdä tekemätöntä työtä, mitä joku voisi tehdä. Riittää, kun istuu autoon tai junaan ja katsoo metsään, kansanedustaja Susanna Koski (kok) sanoi Ylen A-talkissa torstaina.
- Ai risusavottaa? Lauri Ihalainen (sd) kysyi Koskelta.
- Ei nyt ehkä siinä klassisessa mielessä, Koski vastasi.
Paitsi että olisi sitäkin tarjolla. Juuri äskettäin tasasin puutarhasaksilla pensasaitaa ja kadunpuoleista sireeniaitaa. Ei olisi niitäkään tarvinnut tehdä, jos Susanna olisi tullut talkoisiin. Koska hallituspuolueissa tähdennetään talkoohenkeä eikä pidetä työtä palkkauksen, saati minimipalkan arvoisena - mitä hänen ystävänsä ja taistelutoverinsa Li Andersson äskettäin ehdotti - en voi luvata Susannalle asiallista palkkaa. 
- Onhan siellä metsää hoidettavana vaikka millä mitalla. Metsänhoito on ihan kunniallista työtä, Koski totesi.

Metsät ovat yksi esimerkki, mutta missä tahansa liikkuu, niin tekemätöntä työtä löytyy kyllä, sitä ei vain aina huomata. Ei nyt kirjaimellisesti tarvitse metsään lähteä, vaan kaupungeissa on tekemätöntä työtä vaikka millä mitalla. Metsissä on paljon syötäviksikin kelpaavia asioita.

Ei tosiaan olisi tarvinnut mennä merta edemmäs kalaan. Ei tarvitse edes lähteä rämpimään metsään, mikäli sieltä autosta metsää näkyy puilta, kun autosta metsä voi näyttää - pusikolta. Jossa sielläkin olisi näppärälle ihmiselle ja puutarhasaksille töitä. Parempi onkin usein jättää metsä rauhaan ja hoitamatta, niin luonnon kuin ihmistenkin kannalta, ja keskittyä pihanhoitoon. Pihaltammekin löytyy syötäväksi kelpaavia asioita: Susanna saisi syödä vapaasti luontoisetuna harventamansa salaatit ja maahan pudonneet omput. Rikkaruohoja olisi myös paljon kitkettävänä, niin että pääsisivät perennamme oikeuksiinsa. Kaffet lupaisin vielä keittää Susannalle.


Susanna Kosken (kok.) kursivoidut sitaatit ovat Iltalehdestä, ja jutun pääsee lukemaan klikkaamalla otsikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti