torstai 20. elokuuta 2015

Systeemin hyväksikäyttämisen mahdottomuus

Legendojen suomalaisen hyvinvointivaltion palveluita massamitassa hyväksikäyttävistä maahanmuuttajista täytyy olla legendaa, koska ei se niin helppoa ole. Otan esimerkiksi päivähoidon.

Tyttäreni sai muutama viikko sitten meille sopimattoman päivähoitopäätöksen. Vaikuttamisfriikkinä, yhteiskuntatieteilijänä ja -aktivistina sekä pikkupoliitikkona olen normaalia paremmin suojautunut huonoja viranomaispäätöksiä vastaan. Olen omimmillani omien ja joskus vähän toistenkin asioiden ajamisessa, sitäpaitsi nautin siitä. Olen esimerkiksi tehnyt lausunnon Maankäyttö- ja rakennuslain osallisuuspykälän tulkinnoista. Joissakin paikoissa minut tunnetaan jopa rettelöitsijänä, mikä on toinen nimitys omista oikeuksistaan tietoiselle.

Osasin tehdä oikaisupyynnön asianmukaiselle taholle, tässä tapauksessa Porvoon kaupungin sivistyslautakunnalle. Sillä tuloksella, että saimme yhteydenoton seuraavana päivänä siitä päiväkodista, jonne meidät alun alkaen oli sijoitettu, ja nyt viikko oikaisupyynnöstä, saimme siirron juuri siihen päiväkotiin, joka oli alun alkaen ykkösvaihtoehtomme (en laske mukaan sitä perhepäivähoitajaa, joka lopetti kaupungin palveluksessa).

Kysyisin, miten kieltä osaamattoman ja maamme systeemiä tuntemattoman olisi ollut mahdollista saada oikaisu omalle kohdalleen sopimattomaan päätökseen em. kuvatulla tavalla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti