torstai 23. heinäkuuta 2015

Ei kuonaa kummempaa

Facebook-ryhmässä "Porvoolaiset" oli eräs ryhmän jäsen jakanut mielestään ilmeisesti vitsikkäänä kuvan, jossa joku onneton oli hirttäytynyt julkisella paikalla. En ymmärrä, miten jonkun mielestä voi olla vitsikästä, että joku on hirttäytynyt, saati että viitsii jakaa kuvan tällaisesta inhimillisestä onnettomuudesta Facebook-ryhmään. Jos olisi vielä ollut kahvia, olisi mennyt väärään kurkkuun. 

Jos tällaista viitsii jakaa, tarkoittaa tämä sitä, että jakajan mielestä hirttäytyjän ihmisarvolla ja hänen omaistensa mielenrauhalla ei ole mitään väliä. Että he olisivat ihmiskuonaa. Ihminen, joka näin toimii tai edes näin ajattelee, ei ole itse kuonaa kummempi. Teon mahdollinen harkitsemattomuus ei tee siitä sen puolusteltavampaa, eikä sitä voi oikeuttaa millään kommervenkilla. Sitäpaitsi mistäs me tiedämme, millainen onnettomuus jonkun saa ajautumaan näin onnettomaan tekoon?

Erosin samantien em. ryhmästä "Porvoolaiset" (pitäisi olla pienellä alkukirjaimella) mielenrauhani takia, ja myös siksi, etten halua olla osallisena toisten yksityisyyttä loukkaavassa, asiattomassa roskassa, osana yhteisöä, julkista häpeäpaalua, joka mahdollistaa kuonan leviämisen. Muita tällaisia yhteisöjä ovat esimerkiksi koulukiusaamisen mahdollistava koulu. Asianosaiset hävetkööt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti