keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Maahanmuuttajien ei haluta kotiutuvan

Tuoreen THL:n tutkimuksen mukaan vanhemmista ja sisaruksista erossa olemisella on selvä syy-yhteys maahanmuuttajien hyvinvointiin ja kotiutumiseen. Tämän ei pitäisi olla mikään yllätys. Pikemminkin maalaisjärjen itsestäänselvyys.

Mitä sitten on huono kotiutuminen? Se on itsensä irralliseksi tuntemista, ei-mihinkään-kuulumista. Seurauksena on tutkimuksessakin mainittuja masennus- ja ahdistusoireita, joita vastaan samassa maassa asuvat perheenjäsenet toimisivat suojakilpenä, toisaalta myös apuna uudessa ympäristössä tarvittavien taitojen opettelussa.

Hallituksen maahanmuuttopolitiikka, jossa perheiden yhdistämistä vaikeutetaan monille kantasuomalaisillekin kohtuuttomilla tulovaatimuksilla, aiheuttaa mielenterveysoireita, joista seuraa kustannuksia yhteiskunnallemme. Tai sitten vaihtoehtoisesti juurettomuudentunteesta voi seurata vaikka radikalisoitumista, ihmisillä kun on tarve kuulua johonkin itseään isompaan, josta saada elämälleen jokin merkitys.

Edellämainitusta on mahdotonta tehdä mitään muuta johtopäätöstä kuin se, että hallituksen kaavailut vaikeuttaa perheidenyhdistämistä ovat tahallista ihmisten kiusaamista. Maahanmuuttajien ei halutakaan kotiutuvan, jotta syy kotiutumattomuudesta voitaisiin vierittää heille itselleen. Vielä Suomessa ole tapahtunut mitään gettoutumisilmiötä, mutta sellaista tällä maahanmuuttopolitiikalla suorastaan manataan esiin.

Hesarin jutun THL:n tutkimuksesta voi lukea klikkaamalla bloggaukseni otsikkoa.

1 kommentti:

  1. Ahaa, tämäkin on sitten suomalaisten syytä? Mitä seuraavaksi? Syyrian sota todetaan suomalaisten rauhanturvaajien aiheuttamaksi?

    VastaaPoista