tiistai 29. syyskuuta 2015

Sairauskarenssi lisää epätasa-arvoa

Hallituksen esitys rokulikarenssista rokottaa erityisen kovaa yksineläjiä ja lapsettomia, asettaen kansalaiset asuinjärjestelyjensä ja perhemuotonsa mukaan eriarvoiseen asemaan. Tämä siksi, että johan Sipilä itsekin on luvannut, että lasten sairastumisesta johtuvaa karenssia ei ole tulossa.

Kiitos vaan Sipilä tästä porsaanreiästä. Tästä eteenpäin sairauspoissaoloni ovat nolla, ja lapsieni sairastavuus varmasti lisääntyy. Eikä tätä porsaanreikää kannata tukkia, sillä eihän lapsienteosta kannata rangaista maassa, joka jo muutenkin on huolissaan huoltosuhteemme katastrofaalisesta romahtamisesta.

Tulee se lisääntymään kyllä tämän karenssinkin takia, toisestakin syystä, joka yhdellekään työkseen lasten kasvattamisen kanssa tekemisissä olevalle ei tule uutisena. Päiväkodit, koulut, lastensairaalat ja poliklinikat ovat oikeita viruspesäkkeitä, ja minut on aiemminkin passitettu kotiin sairastamaan - työskentelen lastenpsykiatrian poliklinikalla - jos vähänkin olen nenääni niiskauttanut. Tarvitseeko sitä lastenpsykiatrialle tulla tartuntoja levittämään.

Uudistus tulee myös pidentämään sairauspoissaoloja, sillä jos kukkaro kurjistuu jo yhden päivän toipumisesta, sitten kannattaa saman tien lusia ainakin se kolme päivää, jolloin ehkä työnantaja säästää päivän palkassa, mutta häviää kolmen päivän työpanoksen.

Tämä krapulakarenssiksi sanottu uudistus ruuhkauttaa myös terveyskeskuksia. Kun normaalisti flunssa menee päivän-kahden levolla ohitse, nyt pienipalkkainen lähtee puolikuntoisena töihin, jolloin tuloksena on ihan niin maan perusteellinen tauti, jota varten pitää hakea lääkärinlausunto.

Tarkoitus oli rankaista krapuloinnista ja moralisoida epätuottavasta huppeloinnista, mutta tulikin rankaistua tunnollisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti