tiistai 26. heinäkuuta 2016

Pikemminkin natsismi kuin islamismi

Japanissakin on sattunut. Siellä puukottaja tappoi 19 ihmistä vammaisten hoitokodissa, mistä Hesari totesi mainitsemisen arvoiseksi, että "Japanin hallituksen edustaja Yoshihide Suga sanoi lehdistötilaisuudessa, että poliisin saamat tiedot eivät viittaa siihen, että teolla olisi yhteyttä ääri-islamismiin."

Ei varmaan olekaan. Pikemminkin viittaisi siltä, että teko näytti enemmän natsismin käytännön harjoitukselta, oli sillä sitten yhteyttä järjestäytyneeseen natsismiin tai ei, sillä "epäilty olisi sanonut poliisille haluavansa ”päästä eroon tämän maailman kehitysvammaisista”". Natsithan joukkotuhosivat juutalaisten lisäksi kehitysvammaisia. 


Varmaankin osoittamani yhteys on sattumanvarainen, toivottavasti. Kuitenkaan Hesarissa ei olla katsottu aiheelliseksi irtikytkeä tekoa natsismista, kuuhulluudesta, huonosti hoidetusti skitsofreniasta, äärikristillisyydestä, kabbalismista tai mistään muustakaan ismistä. 


Hesarin jutun voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

1 kommentti:

  1. Islamin nimissä tehdään terrori-iskuja lähes joka päivä jossakin päin maailmaa, monesti useampikin. Natsismin, kuuhulluuden, äärikristillisyyden tai kabbalismin nimissä iskut ovat huomattavasti harvinaisempia (huonosti hoidettu skitsofrenia voi liittyä tai olla liittymättä joihinkin tekoihin, mutta ei lietsota pelkoa skitsofreenikkoja kohtaan).

    Kun tilanne on tämä, niin on ihan luontevaa terrori-iskun yhteydessä ensin selvittää, onko kyseessä islamilainen isku vai ei. Henkilöuhreihin pyrkivästä terrorismista ylivoimaisesti suurin osa kun on tuon kyseisen uskonnon nimissä tehtävää.

    VastaaPoista